Tam buğday unlu Tava Çöreği |
Malzemeler: 1 su bardağı un, 1 su bardağı tam buğday unu ( 5-6 kişilik )
1 su bardağından az su
1 çorba kaşığı kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
Yarım paket maya
Sıvı yağ (kızartmak için )
İçi için; 250 gr kıyma, 1 kuru soğan, 1 yeşil biber,tuz, karabiber, kırımızı toz biber
Yapılışı: İç malzemesi için kıymayı bir tavada iyice kavuruyoruz, soğanları küçük küçük doğrayıp içine atıyoruz aynı şekilde biberi de öyle.Daha sonra baharatları da ekleyip iyice pişiriyoruz.
Hamuru ise dinlendirmeden yaptım. Malzemeleri karıştırıp hamuru iyice yoğuruyoruz. Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Yumurta büyüklüğünde bezeler yapıyoruz. Oklava yardımıyla yuvarlak açıp hazırladığımız içten yarısına bu içten koyup diğer tarafı üstüne kapattım.sonra kızgın yağda pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder