21 Haziran 2015 Pazar

Çilekli Yaş Pasta


Çilekli Yaş Pasta

         Görüntüsü muhteşem değil mi?
      Pandispanya İçin  Malzemeler:
                   5 yumurta
                   1 çimdik tuz
                   1 su bardağı şeker
                   1 paket vanilya
                   1 limonun rendesi
                    yarım çay bardağı sıcak su
                  1 su bardağı un
                  yarım paket kabartma tozu

           Kreması İçin; 1 paket bitter çikolatalı pudingi 1 paket krem şantiyle pişiriyoruz.

           Üzeri için; yarım kilo çilek
                          1 paket rulokat

           Yapılışı: Pandispanya için, yumurtanın sarısını şekerle çırpıyoruz içine sıcak suyu ekleyip şekerler eriyinceye kadar iyice çırpıyoruz. Başka bir kapta yumurtanın beyazını bir çimdik tuzla koyu bir kıvam alana kadar iyice çırpıyoruz. Sarıları beyaza yavaşça ekliyoruz artık spatula ile havasını söndürmeden alt üst ederek karıştırıyoruz.Diğer malzemeleri de yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz.22 cm kelepçeli kek kalıbının altına fırın kağıdı seriyoruz. Onun üzerine karışımı boşaltıp 180 derecede 30-35 dk kadar pişiriyoruz.
      Kek soğuyunca ortasından kiye bölüp kremadan sürüyoruz. Biraz da çilek dilimleriyle süslüyoruz.Üzerine de krema sürüyoruz yanlarına rulokat yerleştirip üzerini tekrar çileklerle süslüyoruz afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder