Çilekli Yaş Pasta |
Görüntüsü muhteşem değil mi?
Pandispanya İçin Malzemeler:
5 yumurta
1 çimdik tuz
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 limonun rendesi
yarım çay bardağı sıcak su
1 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
Kreması İçin; 1 paket bitter çikolatalı pudingi 1 paket krem şantiyle pişiriyoruz.
Üzeri için; yarım kilo çilek
1 paket rulokat
Yapılışı: Pandispanya için, yumurtanın sarısını şekerle çırpıyoruz içine sıcak suyu ekleyip şekerler eriyinceye kadar iyice çırpıyoruz. Başka bir kapta yumurtanın beyazını bir çimdik tuzla koyu bir kıvam alana kadar iyice çırpıyoruz. Sarıları beyaza yavaşça ekliyoruz artık spatula ile havasını söndürmeden alt üst ederek karıştırıyoruz.Diğer malzemeleri de yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz.22 cm kelepçeli kek kalıbının altına fırın kağıdı seriyoruz. Onun üzerine karışımı boşaltıp 180 derecede 30-35 dk kadar pişiriyoruz.
Kek soğuyunca ortasından kiye bölüp kremadan sürüyoruz. Biraz da çilek dilimleriyle süslüyoruz.Üzerine de krema sürüyoruz yanlarına rulokat yerleştirip üzerini tekrar çileklerle süslüyoruz afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder