19 Ekim 2015 Pazartesi

Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek
Bir Oktay Usta tarifidir. Denenmiştir, tavsiye edilir :)

  Malzemeler:1 kuru maya (asıl tarifte yaş maya kullanılmıştı)
                     yarım çay bardağı
                     1 tatlı kaşığı tuz
                     1 tatlı şaşığı toz şeker
                     4 su bardağı un
                     aldığı kadar su

İçi için; 250 gr çekilmiş haşhaş, 1.5 su bardağı çekilmiş ceviz, 2 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için ; 2 yumurta sarısı

  Yapılışı: Ilık suda mayayı eritip içine hamur için malzemeleri ekleyip kulak memesi kıvamında hamur yoğuruyoruz. 30 dk dinlendirip 10 bezeye ayırıyoruz. Hamuru lahmacun büyüklüğünde açıp üzerine haşhaşlı karışımdan sürüyoruz. Bütün bezeleri aynen böyle üst üste koyup hamuru kare şeklinde kesiyoruz. 2 parmak eninde kesiyoruz. iki taraftan farklı taraflara buruyoruz. Tepsiye yuvarlak yerleştiriyoruz.200 derecede 20 dk fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun..
                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder