17 Kasım 2013 Pazar

İri Hamur

İri Hamur

      Çankırı'dan eşsiz bir lezzet 'iri hamur'...Yöresel tatları işte bu yüzden seviyorum.. Kalorisi çok ama kırk yılda bir yapıyoruz :) (3-4 kişilik)

      Malzemeler:
      Yarım kg un
       3 yumurta
       2 tatlı kaşığı tuz
       2 bardak su

      Üzeri İçin,
     Sarımsaklı yoğurt
     Salçalı sos

      Yapılışı: Malzemeler karıştırılır, elimize yapışmayacak ayrıca biraz daha katı bir hamur elde edilir. Bu hamur 3 parçaya ayrılır. Yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde oklava yardımıyla açılır. 4 cm kare hamur olacak şekilde bıçakla kesilir. Aynı mantı hamuru gibi ama daha geniş olacak tabi. Ocakta 1- 1,5 lt ye yakın su kaynatılır, suya 2 tatlı kaşığı tuz atılır. Hamurlar kaynar suya atılır. Üzerindeki  köpükler gidince hamurumuz pişmiş sayılır. Süzgeç kaşık yardımıyla geniş bir tepsiye alınır. Üstüne sarımsaklı yoğurt ve salça ile servis yapılır. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder