Bugün çok güzel ve değişik bir tatlıyla günümüzü renklendirelim.. Misafirleriniz bayılacak...4 aşamalı bir tatlı bu yapımı kolay, yemesi de insanda mutluluk uyandırıyor.. Tarifini annemden aldığım güzel bir lezzet..' Kaz yumurtası Tatlısı'
Malzemeler:
6 çay bardağı süt Bunlar ayrı bir tencerede,
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı buğday nişastası
......................................................
1 portakal kabuğu rendesi
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı nişasta
.........................................................................................
Bunlar da ayrı bir tencerede..
Yapılışı:
İki tarif de ayrı tencerelerde, aynı anda pişirilir. yuvarlak bir kabı sudan gerip önce beyaz muhallebiyi döküyoruz. Portakallı muhallebiyi de beyaz muhallebinin ortasına tahta kaşığın sapıyla yuvarlak halkalar çizerek döküyoruz. şöyle olacak...
![]() |
kaz yumurtası 1 |
Soğuyunca ters çeviriyoruz...Şöyle olacak;
kaz yumurtası 2
Üzerini Hindistan cevizi kaplıyoruz....
kaz yumurtası 3
kaz yumurtası 4
Afiyet olsun....
korkunç bir tatlı görüntü süper ama tat hiç güzel degil
YanıtlaSildemek ki hafif tatlılarla aranız iyi değil
YanıtlaSil