20 Kasım 2013 Çarşamba

Balkabağı Tatlısı

Balkabağı Tatlısı

Çocuklar için ve elbet yetişkinler için çok sağlıklı bir lezzet olan balkabağını bulduğum her fırsatta yapmaya çalışıyorum. Çinko yüklü bu lezzeti ne kadar az şekerle yaparsak o kadar iyi tabi :)

Malzemeler:

2 dilim balkabağı (1 kg kadar)
1 su bardağı şeker ( ben çok şekerli sevmediğim için 1 bardak koyuyorum. Esmer şekerle ya da tatlandırıcılarla da deneyebilirsiniz)
Kırılmış ceviz


Yapılışı:
Kabakların kabukları soyulur ve çok kalın olmayacak şekilde dilimlenir.Yıkadıktan sonra bir tencerede üzerine şekeri de döküp bir gün bekletilir. (ben akşamdan koyuyorum sabah pişiriyorum) o zaten yeterli miktarda suyunu bırakmış oluyor. Suyunu çekene kadar tencerenin kapağını tamamen kapatmadan pişirilir. Kapağını kapatınca taşabilir. Piştikten sonra üzerine ceviz ekilip servis yapılır.. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder