Balkabağı Tatlısı
Çocuklar için ve elbet yetişkinler için çok sağlıklı bir lezzet olan balkabağını bulduğum her fırsatta yapmaya çalışıyorum. Çinko yüklü bu lezzeti ne kadar az şekerle yaparsak o kadar iyi tabi :)
Malzemeler:
2 dilim balkabağı (1 kg kadar)
1 su bardağı şeker ( ben çok şekerli sevmediğim için 1 bardak koyuyorum. Esmer şekerle ya da tatlandırıcılarla da deneyebilirsiniz)
Kırılmış ceviz
Yapılışı:
Kabakların kabukları soyulur ve çok kalın olmayacak şekilde dilimlenir.Yıkadıktan sonra bir tencerede üzerine şekeri de döküp bir gün bekletilir. (ben akşamdan koyuyorum sabah pişiriyorum) o zaten yeterli miktarda suyunu bırakmış oluyor. Suyunu çekene kadar tencerenin kapağını tamamen kapatmadan pişirilir. Kapağını kapatınca taşabilir. Piştikten sonra üzerine ceviz ekilip servis yapılır.. Afiyet olsun... |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder