21 Kasım 2013 Perşembe

Kazak Kalpağı Pilavı

Kazak Kalbağı Pilavı
 Annem yaptığında çok beğendiğimiz bir yemeği bugün deneyebildim. Taha Ahmet 'in amcası geldi  ve değişik bir yemek yapayım dedim. Görüntüsü çok eğlenceli.. Yapılmaya değer misafirlerinizin de ilgisini çekeceğine eminim..(3-4 kişilik)

   Malzemeler:
250 gr kıyma
2 büyük havuç
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
6-7 dal maydonoz
3 ceviz kırılmış ceviz
tuz, karabiber, kimyon, pul biber

Yapılışı: Kıymayı orta ateşte kavuruyoruz. İyice kavrulduktan ve suyunu çektikten sonra üzerine doğranmış soğanları, sarımsakları ve bir havucu rendeleyip atıyoruz. İyice pişecek, su ekleyebilirsiniz (yarım su bardağı) eklediğiniz suyu da çektikten sonra altını kapatabiliriz. Tahmini 20- 25 dk pişirdim ben.

Pilav için: Malzemeler; 1,5 su bardağı pirinç,2 yemek k. arpa şehriye, tuz, 1 y.k tereyağ, 1 y.k zeytinyağı.

                 Yapılışı: Yağları tencereye koyuyoruz ve altını açıyoruz tencerenin. Şehriyeleri yağa atıyoruz ve kısık ateşte şehriyeler  pembeleşene kadar kaşıkla karıştırıyoruz.. Aman yanmasın :)
içine yıkanmış pirinçleri atıyoruz, tuzu ( 1 çay k.) atıyoruz, birazcık kavuruyoruz. Üzerine pilavı 2 parmak geçecek kadar kaynamış su koyuyoruz. Kısık ateşte 10 dk pişiriyoruz.

Yuvarlak bir kaseye önce kıymalı harcımızdan 2 kaşık koyuyoruz. diğer havucumuzu başka bir kaba rendeliyoruz, ordan da 1 kaşık havuç alıp kıymalı harcın üzerine koyuyoruz. Daha sonra pilavdan da 2 kaşık koyuyoruz. Başka genişçe bir yemek tabağına hazırlamış olduğumuz kaseyi ters çevirip servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder