Kıymalı Ekmek |
Biz Çankırılıların çok sevdiği ve genelde hafta sonları yaptığımız kıymalı ekmeğimiz çok meşhurdur.
Malzemeler:
Yarım kilo un (5-6 kişilik)
1 tatlı k. tuz
Yarım paket kuru maya
1 su bardağı su
Yapılışı:
Hamur yoğrulur . Elimize yapışmayacak kıvamda olduğunda bezeler yapılır;
Daha sonra hamur oklava yardımıyla yuvarlak mantı kalınlığında açılır. İçine malzemeler koyulup yarım ay bicinde kapatılır. Teflon tavada alt üst kırmızılaşana kadar pişirilir. Ocaktan alınca üzerine azıcık zeytin yağ sürülür.
İç malzemesi için: 250 gr kavrulmuş kıyma, 1 soğan çiğden doğranır, tuz, karabiber, pul biber, kimyon koyulur.
Afiyet olsun :)
HARİKA Bİ LEZZET...
YanıtlaSil