Karnabahar Mücveri |
Malzemeler: Küçük karnabaharın yarısı ( kabak da olabilir)
2 y. k. un
3 yumurta
2 dal yeşil soğan
biraz maydanoz
tuz, karabiber, kimyon, pul biber
Yapılışı: Karnabaharları yıkadıktan ve dal dal ayırdıktan sonra buharda ya da suda hafif yumuşayana kadar pişiriyoruz. Suyunu süzdükten sonra geniş bir kapta çatalla eziyoruz. Üzerine yumurtayı, unu, baharatları, soğanı (küçük küçük kesiyoruz), maydanozu da kesip iyice karıştırıyoruz. Teflon tavaya azıcık zeytin yağı koyuyoruz. Tavaya mücverimizi iyice yayıyoruz. Kaşıkla üzerini düzleştiriyoruz. Kızarana kadar alt üst pişiriyoruz... Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder