Tava Çöreği |
Hafta sonunuz güzel geçsin... Hiç üşenmek yok, bugün mideniz bayram etsin :) Haydi mutfağa...Biz Çankırılılar bu lezzete bayılırız.
Malzemeler: 2 su bardağı un ( 5-6 kişilik )
1 su bardağından az su
1 çorba kaşığı kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
Yarım paket maya
Sıvı yağ (kızartmak için )
Yapılışı: Hamuru dinlendirmeden yaptım. Malzemeleri karıştırıp hamuru iyice yoğuruyoruz. Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz. yumurta büyüklüğünde bezeler yapıyoruz. Oklava yardımıyla açıp dört eşit parçaya kesiyoruz ve yağda kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Not: Ben yarım ay şeklinde olanı içli yaptım. Kavrulmuş kıymalı, kuru soğanlı (çiğ),ve baharatlı (tuz, karabiber, kimyon) iç hazırladım. Açtığım hamurun yarısına bu içten koyup diğer tarafı üstüne kapattım. Öyle pişirdim bazılarını.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder