Etli Yaprak Sarma |
Malzemeler: Yarım kilo yaprak (üzüm yaprağı)
Yarım kilo kıyma
1 çay bardağı ince bulgur ( pirinç de olur)
1 büyük kuru soğan, 1 küçük soğan
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
nane (1 yemek kaşığı )
1 limon
tuz, karabiber, kimyon, pul biber
Yapılışı: Malzemeleri bir kapta iyice karıştırıyoruz. Salamura yaprakları kaynamış suya batırıp çıkarıyoruz. fotoğrafta görüldüğü gibi malzemelerimizden alıp yaprakları teker teker, küçük küçük sarıyoruz. Ben düdüklü tencerede yaptım. Tencerenin alt kısmına 1 küçük soğanı yuvarlak yuvarlak doğrayıp koyuyoruz. Üzerine dolmaları diziyoruz. Dolmaları dizdikten sonra limonun kabuklarını soyup yuvarlak yuvarlak dolmaların üzerine koyuyoruz. Düdüklüde 15 dk pişirdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder