25 Aralık 2013 Çarşamba

Etli Yaprak Sarması

Etli Yaprak Sarma
 
Yapılışı biraz zahmetli olsa da yapılmaya ve yenmeye değer bir lezzet...

Malzemeler: Yarım kilo yaprak (üzüm yaprağı)
                       Yarım kilo kıyma
                       1 çay bardağı ince bulgur ( pirinç de olur)
                       1 büyük kuru soğan, 1 küçük soğan
                       2-3 diş sarımsak
                       1 yemek kaşığı salça
                       1 su bardağı su
                       nane (1 yemek kaşığı )
                       1 limon
                       tuz, karabiber, kimyon, pul biber

Yapılışı: Malzemeleri bir kapta iyice karıştırıyoruz. Salamura yaprakları kaynamış suya batırıp çıkarıyoruz. fotoğrafta görüldüğü gibi malzemelerimizden alıp yaprakları teker teker, küçük küçük sarıyoruz. Ben düdüklü tencerede yaptım. Tencerenin alt kısmına 1 küçük soğanı yuvarlak yuvarlak  doğrayıp koyuyoruz. Üzerine dolmaları diziyoruz. Dolmaları dizdikten sonra  limonun kabuklarını soyup yuvarlak yuvarlak dolmaların üzerine koyuyoruz. Düdüklüde 15 dk pişirdim.
                      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder