Kabak Dolması |
200 gr kıyma
1 kuru soğan
2-3 diş sarımsak
yarım çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı zeytin yağ
baharatlar
1.5 bardak su
Yapılışı: Kabakları yıkayıp fotoğrafta görüldüğü gibi 3 eşit parçaya dolmalık bölüyoruz. İçini oyuyoruz. Başka bir kapta kıymayı, küçük küçük doğranmış soğanı ve sarımsağı, pirinci, naneyi, baharatları (tuz, karabiber, pul biber, kimyon) karıştırıp dolmaların içine çok sıkıştırmadan koyuyoruz. tencereye diziyoruz. başka küçük bir kapta yağ, su ve salçayı özleştirerek karıştırıp tencerenin içine yavaşça gezdirerek döküyoruz. Pişirmeye bırakıyoruz. Pirinçlerimiz piştiğinde dolmalarımızın da piştiğini anlayabiliriz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder