27 Nisan 2014 Pazar

Sütlü İrmik Tatlısı

Sütlü İrmik Tatlısı

           Sütlü İrmik Tatlısı, kek kalıbında olunca görsel bir şölene dönüştü.. Canım arkadaşım Hülya'dan aldım tarifi...Çok hafif bir tatlı deneyin mutlaka..
        Malzemeler:  1 lt süt
                            1 su bardağı irmik
                             7 yemek kaşığı şeker
                             1 vanilya (damla sakızlı vanilya da olabilir)
                            1 limon kabuğu rendesi
                            1 tatlı kaşığı tereyağı
                             tarçın
         Yapılışı: Malzemelerin hepsini (tereyağ hariç) bir tencereye döküp tencereyi ocağa alıyoruz. Kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Kaynayınca tereyağı ekliyoruz. Tereyağ eriyince ocağın altını kapatıyoruz. Kek kalıbımızı biraz ıslatıp suyunu döküyoruz ve malzemeyi kalıba döküyoruz. Buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz ve ters çevirip servis yapıyoruz. Afiyet olsun... :) Üzerini tarçınla süslemeyi unutmayalım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder