23 Aralık 2014 Salı

Mandalinalı Cheesecake

Mandalinalı Cheesecake

  Malzemeler: 
            Tabanı için; 2 paket burçak bisküvi
                              80 gr tereyağ (2 tepeleme yemek kaşığı)

            Kreması için; 1  paket  labne peynir
                                 1 su bardağı yoğurt
                                 1 su bardağı toz şeker
                                  2 yumurta
                                  2 yemek kaşığı un
                                  1 paket vanilya
                                  1 limon kabuğu rendesi

         Mandalina Sosu İçin; 7-8 mandalina suyu
                                              1 yemek kaşığı mısır nişastası( biraz suda inceltiyoruz)
                                              1 su bardağı şeker

             Yapılışı: Bisküvileri robotta çekip un haline getiriyoruz, tereyağını bir kapta eritip bisküvilerin üzerine döküyoruz. İyice karıştırıyoruz. Kelepçeli kek kalıbımızın altına yağlı kağıt koyup taban malzemelerimizi bunun üzerine yayıyoruz. Elimizle iyice bastırıp her yerine eşit şekil veriyoruz.Buzdolabında 25-30 dk kadar bekletiyoruz.
            Kreması için; peynir ve yoğurdu birlikte çırpıyoruz, şekeri de ekliyoruz tekrar çırpıyoruz.Yumurtaları teker teker ekleyip çırpıyoruz. En son un, vanilya ve limon kabuğunu ekliyoruz.Karışımı tabanın üzerine döküyoruz 180' fırında 30 dk pişiriyoruz. ( pişirirken bisküviler yanmasın diye bir alt kademesine tepsiye yarım çay bardağı su koyuyoruz)
          Pişince fırının kapağını azıcık açıp fırında soğutuyoruz. Soğuyunca sosu yapıyoruz.

         Sos için;mandalina suyunu bir kapta ocakta karıştırarak ısıtıyoruz, şekeri ekliyoruz sonra nişastayı iyice koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz.Sos soğuyunca üzerine döküyoruz.

            Buzdolabında 5-6 saat dinlendirip servis yapıyoruz.

            Not: Kelepçeli kalıbınız büyükse krema tarifini iki kat çoğaltabilirsiniz. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder