Fincanda Muhallebi |
Bugün sizi çok güzel ve çok hafif bir lezzetle tanıştırmak istiyorum. Adı: Fincanda Muhallebi :)
Malzemeler:
1 lt süt ( 5 su bardağı)
Dolu dolu 5 yemek k. un
1 paket vanilya veya damla sakızlı vanilya ( hatta aktarlardan alabileceğiniz yemek için kullanılan muz aroması var ondan pişerken 3 damla damlatırsanız çok çok lezzetli oluyor.. Tavsiye ederim )
Limon ya da portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı şeker
Üzeri için: Hindistan cevizi ya da şekerleme süsleri ya da fındık parçacıkları
Yapılışı:
Malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz. Fincanları suda ıslatıyoruz. Muhallebiyi sıcakken fincanlara paylaştırıyoruz. Soğuduktan sonra bir gece buzdolabında bekletiyoruz. Servis ederken ters çevirip Hindistan cevizine batırıyoruz.
Afiyet olsun...
Canım öncelikle blogun hayırlı olsun :) Benim oğluşum henüz bu tatlılar için çok küçük. Ama mutlaka deneyeceğim, çünkü ben tatlının her halini her şeklini çok severim, heleki sütlü tatlıysa :)
YanıtlaSilBahar AKGÜL SERT