18 Kasım 2013 Pazartesi

Fincanda Muhallebi

Fincanda Muhallebi

  Bugün sizi çok güzel ve çok hafif bir lezzetle tanıştırmak istiyorum. Adı: Fincanda Muhallebi :)
                 
                  Malzemeler:
                  
                 1 lt süt ( 5 su bardağı)
                 Dolu dolu 5 yemek k. un
                 1 paket vanilya veya damla sakızlı vanilya ( hatta aktarlardan alabileceğiniz yemek için kullanılan muz aroması var ondan pişerken 3 damla damlatırsanız çok çok lezzetli oluyor.. Tavsiye ederim )
                 Limon ya da portakal kabuğu rendesi
                 1 su bardağı şeker

                 Üzeri için: Hindistan cevizi ya da şekerleme süsleri ya da fındık parçacıkları

                 Yapılışı:

                 Malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz. Fincanları suda ıslatıyoruz. Muhallebiyi sıcakken fincanlara paylaştırıyoruz. Soğuduktan sonra bir gece buzdolabında bekletiyoruz. Servis ederken ters çevirip Hindistan cevizine batırıyoruz.
                   Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Canım öncelikle blogun hayırlı olsun :) Benim oğluşum henüz bu tatlılar için çok küçük. Ama mutlaka deneyeceğim, çünkü ben tatlının her halini her şeklini çok severim, heleki sütlü tatlıysa :)

    Bahar AKGÜL SERT

    YanıtlaSil