Kaşarlı Pide |
Malzemeler: 1 ekmek hamuru
Kaşar rendesi (1 su bardağı)
1 yumurta (sarısı üzerine, beyazı içine)
sıvı yağ
Yapılışı: Elimize biraz sıvı yağ alıp hamurları elimizle küçük yuvarlak açıyoruz. İçi için kaşarları rendeliyoruz yumurtanı beyazıyla karıştırdıktan sonra hamurun üzerine koyuyoruz. hamur çok fazla kabarmıyor bu fotoğraftaki kaşarların kabarmış hali. Hamurun kenarlarına biraz sıvı yağ sonra yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz. Tabi tepsiye hamurun altına yağlı kağıt sererseniz iyi olur.200 ' fırında 25 dk kadar pişiriyoruz. Fırınlarda farklılık gösterebilir. Afiyet olsun... :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder