Açma ıspanaklı Börek |
Malzemeler: Yarım kilo ıspanağın yaprak kısmı
2 yumurta (bir tanesinin sarısı üstüne)
1 kg un
2 su bardağı su
1 su bardağı süt
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant kuru maya
biraz zeytinyağı
baharatlar
Yapılışı: Öncelikle yarım tencere kaynar suya yıkadığımız ıspanakları batırıp çıkarıyoruz. Sonra bir teflon tavaya zeytin yağını ekleyip üzerine 1 yumurtayı kırıyoruz. Karıştırarak iyice pişiriyoruz. üzerine suyunu iyice sıktığımız ıspanakları bıçakla doğrayıp kavrulan yumurtanın üzerine koyuyoruz. tuz, karabiber, pul biber, kimyon koyup ıspanakları öldürüyoruz.Sonra tavanın altını kapatıyoruz.
Geniş bir kapta unu, ılık suyu, sütü, tuzu ve mayayı iyice karıştırıyoruz. Beklemeden pazı yapıyoruz.
yuvarlak yuvarlak oklava yardımıyla açıp iki tane açılmış hamuru üst üstte getirip yağlıyoruz. iç harcı uzunca kenarlara şerit halinde koyup uzun rulolar yapıyoruz. tepsiye koyup kesiyoruz. (fırın tepsisine yağı kağıt koymayı unutmayalım) Üzerine yumurta sarısı sürüp 180' de 30- 35 dk pişiriyoruz. Fırınlarda farklılık gösterebilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder