Aşure |
Yoksa siz hala aşure yapmadınız mı!? Muharrem ayı bitmeden herkesin aşuresini yapması dileğiyle :) o zaman tarifi veriyorum...
Malzemeler: yarım su bardağı aşurelik buğday
yarım su bardağı kuru fasulye
yarım su bardağı nohut
yarım su bardağı kuru üzüm
7-8 kuru incir
10 tane kuru kayısı
1 su bardağı fındık
1,5 su bardağı şeker
1 tutam tarçın
1 tutam nar taneleri
1 tutam kırılmış ceviz
Yapılışı: Buğdayı, nohutu, kurufasulyeyi akşamdan ayrın ayrı kaplarda ıslatıyoruz. Ertesi gün üçünüde ayrı kaplarda haşlıyoruz. ( piştikten sonra soğuk su eklemeyin yoksa zor pişer) hepsi yumuşayınca aynı kaba alıyoruz. Kuru üzüm ve kayısıyı da ekliyoruz bir taşım kaynatıyoruz. Şekeri ilave ediyoruz. En son inciri ekliyoruz. Sürekli karıştırarak biraz daha kaynatıp ateşten alıyoruz. Aşuremizi kaselere paylaştırıyoruz Üzerini fındık, nar, kırık ceviz ile süsleyip servis ediyoruz. Hele bir de pişerken aşureye yasin suresini okursak şifa olur yiyenlere... Afiyet ve bol bol şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder