Baklava Hamurundan Tahinli Pekmezli Tatlı |
Selma ablamdan essiz bir lezzet biz biraz tadını az koyduk siz fazla koyabilirsiniz.
Malzemeler:
4 adet baklavalık yufka
yarım su bardağı erimiş tereyağı
biraz tahin
biraz pekmez
biraz kırılmış ceviz
biraz kırılmış fındık
biraz pudra şekeri (malzemeler tamamen size kalmış tatlı seviyorsanız malzemeleri bol bol koyun)
biraz toz şeker ve pudra şekeri (üzeri için)
Yapılışı: Baklavalık yufkayı 2 kat koyup üzerini yağlıyoruz. sonra 2 kat yufka daha koyup bunu yağlamıyoruz. Üzerine tahin sürüyoruz ve toz şeker serpiyoruz sonra da ceviz ve fındık serpiyoruz. biraz da pekmez gezdirin. sonra sımsıkı rulo yapıyoruz, dilimliyoruz.Tepsiye diziyoruz.175' fırında pembeleşinceye kadar 15 dk pişiriyoruz. üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder