27 Şubat 2015 Cuma

Franbuazlı Cheesecake

Franbuazlı Cheesecake


  Malzemeler: 
            Tabanı için; 2 paket burçak bisküvi
                              80 gr tereyağ (2 tepeleme yemek kaşığı)

            Kreması için; 1  paket  labne peynir
                                 1 su bardağı yoğurt
                                 1 su bardağı toz şeker
                                  2 yumurta
                                  2 yemek kaşığı un
                                  1 paket vanilya
                                  1 limon kabuğu rendesi

         Franbuaz Sosu İçin;    1 bardak franbuaz
                                              1 yemek kaşığı mısır nişastası( biraz suda inceltiyoruz)
                                              1 çay bardağı şeker

             Yapılışı: Bisküvileri robotta çekip un haline getiriyoruz, tereyağını bir kapta eritip bisküvilerin üzerine döküyoruz. İyice karıştırıyoruz. Kelepçeli kek kalıbımızın altına yağlı kağıt koyup taban malzemelerimizi bunun üzerine yayıyoruz. Elimizle iyice bastırıp her yerine eşit şekil veriyoruz.Buzdolabında 25-30 dk kadar bekletiyoruz.
            Kreması için; peynir ve yoğurdu birlikte çırpıyoruz, şekeri de ekliyoruz tekrar çırpıyoruz.Yumurtaları teker teker ekleyip çırpıyoruz. En son un, vanilya ve limon kabuğunu ekliyoruz.Karışımı tabanın üzerine döküyoruz 180' fırında 30 dk pişiriyoruz. ( pişirirken bisküviler yanmasın diye bir alt kademesine tepsiye yarım çay bardağı su koyuyoruz)
          Pişince fırının kapağını azıcık açıp fırında soğutuyoruz. Soğuyunca sosu yapıyoruz.

         Sos için; Dondurulmuş franbuaz kutularından ortalama 3 su bardağı franbuaz çıkıyor. Yani 3 tane cheesecake yapabilirsiniz.Yarım saat öncesinden kaptan 1 su bardağı ayırıp tekrar buzluğa koyuyoruz. Çözülünce robotta çekiyoruz..Sonra ocağa alıyoruz, şekeri ve suda incelttiğimiz nişastayı ekliyoruz kaynayıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.Soğuyunca cheesecakeimizin üstüne döküyoruz.
            Buzdolabında 5-6 saat dinlendirip servis yapıyoruz.

            Not: Kelepçeli kalıbınız büyükse krema tarifini iki kat çoğaltabilirsiniz. Afiyet olsun..

Bu da cupcake kalıplarında pişmiş hali :)

1 yorum: