12 Mart 2015 Perşembe

Balkabaklı cheesecake

Balkabaklı Cheesecake

  Malzemeler: 
            Tabanı için; 2 paket burçak bisküvi
                              80 gr tereyağ (2 tepeleme yemek kaşığı)

            Kreması için; 1  paket  labne peynir
                                 1 su bardağı yoğurt
                                 1 su bardağı toz şeker
                                  2 yumurta
                                  2 yemek kaşığı un
                                  1 paket vanilya
                                  1 limon kabuğu rendesi

         Balkabağı Sosu İçin;    250 gr balkabağı ( 1 çay bardağı şekerle üzerini geçecek kadar suda haşlanmış) bardağı
                                         80 gr beyaz çikolata
                                         100 ml krema    
                                             
            Yapılışı: Bisküvileri robotta çekip un haline getiriyoruz, tereyağını bir kapta eritip bisküvilerin üzerine döküyoruz. İyice karıştırıyoruz. Kelepçeli kek kalıbımızın altına yağlı kağıt koyup taban malzemelerimizi bunun üzerine yayıyoruz. Elimizle iyice bastırıp her yerine eşit şekil veriyoruz.Buzdolabında 25-30 dk kadar bekletiyoruz.
            Kreması için; peynir ve yoğurdu birlikte çırpıyoruz, şekeri de ekliyoruz tekrar çırpıyoruz. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpıyoruz. En son un, vanilya ve limon kabuğunu ekliyoruz.Karışımı tabanın üzerine döküyoruz 180' fırında 30 dk pişiriyoruz. ( pişirirken bisküviler yanmasın diye bir alt kademesine tepsiye yarım çay bardağı su koyuyoruz)
          Pişince fırının kapağını azıcık açıp fırında soğutuyoruz. Soğuyunca sosu yapıyoruz.

         Sos için;krema kaynama noktasına gelince ocağın altını kapatıp beyaz çikolatayı ekliyoruz.Bunu iyice haşlayıp ezdiğimiz  ve suyunu süzdüğümüz balkabağın içine döküyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.(tadına bakıp şekeri az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz.) Soğuyunca cheesecakeimizin üstüne döküyoruz.
            Buzdolabında 5-6 saat dinlendirip servis yapıyoruz.

            Not: Kelepçeli kalıbınız büyükse krema tarifini iki kat çoğaltabilirsiniz. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder