Midye Börek |
Herkes yapmış bir ben kalmışım midye böreği yapmayan.. :) hemen yapıldı ve tarif geliyooooor...
Malzemeler: 3 yufka
1 bardak su
1 bardak sıvı yağ
1 bardak süt
2 yumurta (birisinin sarısı üzerine)
peynir, maydanoz
Yapılışı: Yufkaları dörde bölüyoruz.+ şeklinde daha sonra malzemeleri bir kapta karıştırıp karışımdan yufkalara sürüyoruz.Parçalara ayırdığımız yufkanın sivri ucunu yuvarlak uca doğru perde perde büzüyoruz. Yanları birleştiriyoruz.Ortasına istediğiniz harcı koyup sarıyoruz. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu koyuyoruz. Afiyet olsun...
Açma ıspanaklı Börek |
Malzemeler: Yarım kilo ıspanağın yaprak kısmı
2 yumurta (bir tanesinin sarısı üstüne)
1 kg un
2 su bardağı su
1 su bardağı süt
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant kuru maya
biraz zeytinyağı
baharatlar
Yapılışı: Öncelikle yarım tencere kaynar suya yıkadığımız ıspanakları batırıp çıkarıyoruz. Sonra bir teflon tavaya zeytin yağını ekleyip üzerine 1 yumurtayı kırıyoruz. Karıştırarak iyice pişiriyoruz. üzerine suyunu iyice sıktığımız ıspanakları bıçakla doğrayıp kavrulan yumurtanın üzerine koyuyoruz. tuz, karabiber, pul biber, kimyon koyup ıspanakları öldürüyoruz.Sonra tavanın altını kapatıyoruz.
Geniş bir kapta unu, ılık suyu, sütü, tuzu ve mayayı iyice karıştırıyoruz. Beklemeden pazı yapıyoruz.
yuvarlak yuvarlak oklava yardımıyla açıp iki tane açılmış hamuru üst üstte getirip yağlıyoruz. iç harcı uzunca kenarlara şerit halinde koyup uzun rulolar yapıyoruz. tepsiye koyup kesiyoruz. (fırın tepsisine yağı kağıt koymayı unutmayalım) Üzerine yumurta sarısı sürüp 180' de 30- 35 dk pişiriyoruz. Fırınlarda farklılık gösterebilir. Afiyet olsun...
Ispanaklı Kıymalı Börek
Ispanaklı- Kıymalı börek
|
Malzemesi bol bir börek yapalım bugün.. İkindi çayıyla da çok güzel olur. Sebzeli ve kıymalı böreklere bayılıyorum..
Malzemeler: 3 yufka
1 kg ıspanağın büyük yaprakları
100 gr kıyma (kavrulmuş 4-5 yemek kaşığı kadar)
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı su
yarım su bardağı sıvı yağ
baharatlar (tuz, karabiber, kimyon)
Yapılışı: Tezgahta yufkayı açıyoruz.4 eşit parçaya bölüyoruz. + şeklinde sonra her parçaya harcımızdan koyuyoruz uzun sigara böreği şeklinde sarıyoruz. Fırın kağıdı koyduğumuz tepsimize diziyoruz. tüm yufkaları bu şekilde tepsiye diziyoruz. Yufkaların üzerine sürdüğümüz yağlı karışımdan artarsa kalanı tepsideki böreklerin üzerine dökebilirsiniz. 200' de 30 dk pişiriyorum ben. Afiyet olsun... :)
Yapılışı: Tezgahta yufkayı açıyoruz.4 eşit parçaya bölüyoruz. + şeklinde sonra her parçaya harcımızdan koyuyoruz uzun sigara böreği şeklinde sarıyoruz. Fırın kağıdı koyduğumuz tepsimize diziyoruz. tüm yufkaları bu şekilde tepsiye diziyoruz. Yufkaların üzerine sürdüğümüz yağlı karışımdan artarsa kalanı tepsideki böreklerin üzerine dökebilirsiniz. 200' de 30 dk pişiriyorum ben. Afiyet olsun... :)
Patatesli Börek |
Malzemeler: 3 yufka
4-5 patates
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
baharatlar (tuz, karabiber, kimyon)
1 yumurta
Harcın içine: 3 haşlanmış patates, 1 y.k zeytin yağı, 1 yumurta, 1 y.k salça, 1 tatlı kaşığı susam, baharatlar ve tuz
Yapılışı: Patatesleri haşlıyoruz. Derin bir kabın içerisine patatesi çatalla eziyoruz.Diğer harcımız için olan malzemeleri ekliyoruz.
Başka bir kapta 1 yumurtayı, suyu, sütü, sıvı yağı karıştırıyoruz.( bunu her bir yufkanın üzerine süreceğiz, harcımızı bunun üzerine koyacağız.)
Tezgahta yufkayı açıyoruz.4 eşit parçaya bölüyoruz. + şeklinde sonra her parçaya harcımızdan koyuyoruz uzun sigara böreği şeklinde sarıyoruz. Fırın kağıdı koyduğumuz tepsimize diziyoruz. tüm yufkaları bu şekilde tepsiye diziyoruz. Yufkaların üzerine sürdüğümüz yağlı karışımdan artarsa kalanı tepsideki böreklerin üzerine dökebilirsiniz. 200' de 30 dk pişiriyorum ben. Afiyet olsun... :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder