Dondurma Sevenlere Yaş Pasta |
Pandispanyaiçin;
5 yumurta
1 çimdik tuz
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 limonun rendesi
yarım çay bardağı sıcak su
1 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
4 y.k. şeker
1 yumurtanın sarısı
vanilya
2 y.k. nişasta
1 y.k. tereyağ
çikolata parçaları
Üzeri için: 1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
1 paket kakao (3 y.k.)
80 gr frambuazlı çikolatayı eriyip döküyoruz.
Not: kakaolu krem şanti de kullanabilirsiniz. Hazır pasta kaplama kreması kullanabilirsiniz.
Yapılışı: Pandispanya için, yumurtanın sarısını şekerle çırpıyoruz içine sıcak suyu ekleyip şekerler eriyinceye kadar iyice çırpıyoruz. Başka bir kapta yumurtanın beyazını bir çimdik tuzla koyu bir kıvam alana kadar iyice çırpıyoruz.Sarıları beyaza yavaşça ekliyoruz artık spatula ile havasını söndürmeden alt üst ederek karıştırıyoruz.Diğer malzemeleri de yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz.22 cm kelepçeli kek kalıbının altına fırın kağıdı seriyoruz. onun üzerine karışımı boşaltıp 180 derecede 30-35 dk kadar pişiriyoruz.
İç kreması için nişastayı biraz suda inceltiyoruz. Bir tencerede malzemeleri karıştırarak pişiriyoruz.En son tereyağını ekliyoruz. Krema soğuyunca, kek de soğuyunca pastayı 2'ye 3'e bölüp içine krema üzerine parça çikolatalı koyuyoruz. En üste de kremayı 3 malzemesiyle karıştırarak koyu bir kıvam alınca pastamızı süslüyoruz.
Çilekli Yaş Pasta
Çilekli Yaş Pasta |
Görüntüsü muhteşem değil mi?
Pandispanya İçin Malzemeler:
5 yumurta
1 çimdik tuz
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 limonun rendesi
yarım çay bardağı sıcak su
1 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
Kreması İçin; 1 paket bitter çikolatalı pudingi 1 paket krem şantiyle pişiriyoruz.
Üzeri için; yarım kilo çilek
1 paket rulokat
Yapılışı: Pandispanya için, yumurtanın sarısını şekerle çırpıyoruz içine sıcak suyu ekleyip şekerler eriyinceye kadar iyice çırpıyoruz. Başka bir kapta yumurtanın beyazını bir çimdik tuzla koyu bir kıvam alana kadar iyice çırpıyoruz. Sarıları beyaza yavaşça ekliyoruz artık spatula ile havasını söndürmeden alt üst ederek karıştırıyoruz.Diğer malzemeleri de yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz.22 cm kelepçeli kek kalıbının altına fırın kağıdı seriyoruz. Onun üzerine karışımı boşaltıp 180 derecede 30-35 dk kadar pişiriyoruz.
Kek soğuyunca ortasından kiye bölüp kremadan sürüyoruz. Biraz da çilek dilimleriyle süslüyoruz.Üzerine de krema sürüyoruz yanlarına rulokat yerleştirip üzerini tekrar çileklerle süslüyoruz afiyet olsun...
Kakaolu Çikolata Parçalı Yaş Pasta
![]() |
Kakaolu Çikolata Parçalı Yaş Pasta |
İftara hazırlıklar başlasıııın...Yaş pastanın evde yapılmışı gibisi yok. Tadına da iftara bakıcaz.Nasıl beklicez bilmiyorum. Herkese hayırlı iftarlar...
Pandispanya İçin Malzemeler:
5 yumurta
1 çimdik tuz
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 limonun rendesi
1 küçük paket kakao (3 y.k.)
yarım çay bardağı sıcak su
1 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
İç kreması: 2 su bardağı süt
4 y.k. şeker
1 yumurtanın sarısı
vanilya
2 y.k. nişasta
çikolata parçaları
Üzeri için: 1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
1 paket kakao (3 y.k.)
Not: kakaolu krem şanti de kullanabilirsiniz.
Yapılışı: Pandispanya için, yumurtanın sarısını şekerle çırpıyoruz içine sıcak suyu ekleyip şekerler eriyinceye kadar iyice çırpıyoruz. Başka bir kapta yumurtanın beyazını bir çimdik tuzla koyu bir kıvam alana kadar iyice çırpıyoruz.Sarıları beyaza yavaşça ekliyoruz artık spatula ile havasını söndürmeden alt üst ederek karıştırıyoruz.Diğer malzemeleri de yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz.22 cm kelepçeli kek kalıbının altına fırın kağıdı seriyoruz. onun üzerine karışımı boşaltıp 180 derecede 30-35 dk kadar pişiriyoruz.
İç kremasını da yapıyoruz soğuyunca, kek de soğuyunca pastayı 2'ye 3'e bölüp içine krema üzerine parça çikolatalı koyuyoruz. En üste de kremayı 3 malzemesiyle karıştırarak koyu bir kıvam alınca pastamızı süslüyoruz.
Yoğurt Pastası
Yoğurt Pastası |
Bu pasta bir alman pastası , bizim cheesecake e benziyor ama içinde labne yok yoğurt var. Üzerine malzeme koymadan da yapabilirsiniz.Pastanın aslı öyleymiş çünkü. Görüntüsü enfes değil mi sizce de? Manavgatta Latife annemin komşusu Kıyafet teyze benim için yaptı. Elleri dert görmesin. Bana da siziniçin fotoğraflamak düştü. :)
Malzemeler: Alt hamuru için: Yarım su bardağı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
çok az tuz ( kaşığın ucu kadar)
1 paket kabartma tozu
2 bardak un
Bir kapta bütün malzemeyi karıştırıp yoğuruyoruz. 28 cm lik kelepçeli kek kalıbını yağlayıp biraz unluyoruz fazla ununu alıyoruz. hamuru içine tart yapar gibi yayıyoruz yukarı doğru da hamuru çıkarıyoruz taban kısmı ve yanları tamamen hamur olcak .
sonra ayrı bir kapta İç harcı için malzemeler:
200 gr margarin (tereyağ olmuyor sanırım 1 saat pişeceği için tereyağ yanabilirmiş)
2 su bardağı şeker
4 yumurta
100 gr nişasta (1 paketin yarısı)
1 limon rendesi ve suyu
1 su bardağı süt
400 gr (1 paket) süzme yoğurt
Üzeri için: Kabukları soyulmuş mandalinayı dizip üzerine jöle. Ben Jöleyi pek tercih etmiyorum. Pastanın normalinde üzerine bir şey konulmuyormuş zaten. siz diğer meyvelerle de yapabilirsiniz.
Yapılışı: Yağ oda ısısında olursa iyi olur. Bütün malzemeyi çırpıcıyla çırpıyoruz kek yapar gibi. kek kalıbındaki hamurun üzerine döküyoruz. 1 saat 160 derecede pişiyor. Fırının kapağı açılmadan pastayı fırında soğuyoruz. Soğuduktan sonra üzerini süsleyebilirsiniz.Akşamdan yaparsanız daha iyi olur. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder