Pastalar

Dondurma Sevenlere Yaş Pasta
     Dondurma sevenlere ancak böyle yaş pasta yapılır. Pinterestte görmüştüm buna benzer bir pastayı. 3 yumurtadan pandispanya yaptım içine ve üzerine pastacı kreması kullandım. üzerine de frambuazlı çikolata eritip döktüm.
           Pandispanyaiçin;
                    5 yumurta
                   1 çimdik tuz
                   1 su bardağı şeker
                   1 paket vanilya
                   1 limonun rendesi
                   yarım çay bardağı sıcak su
                   1 su bardağı un
                    yarım paket kabartma tozu

  İç kreması: 2 su bardağı süt
                                4 y.k. şeker
                                1 yumurtanın sarısı
                                 vanilya
                                2 y.k. nişasta
                               1 y.k. tereyağ
                               çikolata parçaları
       
              Üzeri için: 1 su bardağı süt
                                 1 paket krem şanti
                                 1 paket kakao (3 y.k.)
                                 80 gr frambuazlı çikolatayı eriyip döküyoruz.

                    Not: kakaolu krem şanti de kullanabilirsiniz. Hazır pasta kaplama kreması kullanabilirsiniz.

       Yapılışı: Pandispanya için, yumurtanın sarısını şekerle  çırpıyoruz içine sıcak suyu ekleyip şekerler eriyinceye kadar iyice çırpıyoruz. Başka bir kapta yumurtanın beyazını bir çimdik tuzla koyu bir kıvam alana kadar iyice çırpıyoruz.Sarıları beyaza yavaşça ekliyoruz artık spatula ile havasını söndürmeden alt üst ederek karıştırıyoruz.Diğer malzemeleri de yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz.22 cm kelepçeli kek kalıbının altına fırın kağıdı seriyoruz. onun üzerine karışımı boşaltıp 180 derecede 30-35 dk kadar pişiriyoruz.
   İç kreması için  nişastayı biraz suda inceltiyoruz. Bir tencerede malzemeleri karıştırarak pişiriyoruz.En son tereyağını ekliyoruz. Krema soğuyunca, kek de soğuyunca pastayı 2'ye 3'e bölüp içine krema üzerine parça çikolatalı koyuyoruz. En üste de kremayı 3 malzemesiyle karıştırarak koyu bir kıvam alınca  pastamızı süslüyoruz.










                                                                                            Çilekli Yaş Pasta
Çilekli Yaş Pasta

         Görüntüsü muhteşem değil mi?
      Pandispanya İçin  Malzemeler:
                   5 yumurta
                   1 çimdik tuz
                   1 su bardağı şeker
                   1 paket vanilya
                   1 limonun rendesi
                    yarım çay bardağı sıcak su
                  1 su bardağı un
                    yarım paket kabartma tozu

           Kreması İçin; 1 paket bitter çikolatalı pudingi 1 paket krem şantiyle pişiriyoruz.

           Üzeri için; yarım kilo çilek
                          1 paket rulokat

           Yapılışı: Pandispanya için, yumurtanın sarısını şekerle çırpıyoruz içine sıcak suyu ekleyip şekerler eriyinceye kadar iyice çırpıyoruz. Başka bir kapta yumurtanın beyazını bir çimdik tuzla koyu bir kıvam alana kadar iyice çırpıyoruz. Sarıları beyaza yavaşça ekliyoruz artık spatula ile havasını söndürmeden alt üst ederek karıştırıyoruz.Diğer malzemeleri de yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz.22 cm kelepçeli kek kalıbının altına fırın kağıdı seriyoruz. Onun üzerine karışımı boşaltıp 180 derecede 30-35 dk kadar pişiriyoruz.
      Kek soğuyunca ortasından kiye bölüp kremadan sürüyoruz. Biraz da çilek dilimleriyle süslüyoruz.Üzerine de krema sürüyoruz yanlarına rulokat yerleştirip üzerini tekrar çileklerle süslüyoruz afiyet olsun...


Kakaolu Çikolata Parçalı Yaş Pasta
Kakaolu Çikolata Parçalı Yaş Pasta


             İftara hazırlıklar başlasıııın...Yaş pastanın evde yapılmışı gibisi yok. Tadına da iftara bakıcaz.Nasıl beklicez bilmiyorum. Herkese hayırlı iftarlar...
           Pandispanya İçin  Malzemeler:
                   5 yumurta
                   1 çimdik tuz
                   1 su bardağı şeker
                   1 paket vanilya
                   1 limonun rendesi
                   1 küçük paket kakao (3 y.k.)
                  yarım çay bardağı sıcak su
                  1 su bardağı un
                   yarım paket kabartma tozu

               İç kreması: 2 su bardağı süt
                                4 y.k. şeker
                                1 yumurtanın sarısı
                                 vanilya
                               2 y.k. nişasta
                               çikolata parçaları
         
              Üzeri için: 1 su bardağı süt
                                 1 paket krem şanti
                                 1 paket kakao (3 y.k.)

                    Not: kakaolu krem şanti de kullanabilirsiniz.

       Yapılışı: Pandispanya için, yumurtanın sarısını şekerle  çırpıyoruz içine sıcak suyu ekleyip şekerler eriyinceye kadar iyice çırpıyoruz. Başka bir kapta yumurtanın beyazını bir çimdik tuzla koyu bir kıvam alana kadar iyice çırpıyoruz.Sarıları beyaza yavaşça ekliyoruz artık spatula ile havasını söndürmeden alt üst ederek karıştırıyoruz.Diğer malzemeleri de yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz.22 cm kelepçeli kek kalıbının altına fırın kağıdı seriyoruz. onun üzerine karışımı boşaltıp 180 derecede 30-35 dk kadar pişiriyoruz.
   İç kremasını da yapıyoruz soğuyunca, kek de soğuyunca pastayı 2'ye 3'e bölüp içine krema üzerine parça çikolatalı koyuyoruz. En üste de kremayı 3 malzemesiyle karıştırarak koyu bir kıvam alınca  pastamızı süslüyoruz.

               

Yoğurt Pastası
Yoğurt Pastası

     Bu pasta bir alman pastası , bizim cheesecake e benziyor ama içinde labne yok yoğurt var. Üzerine malzeme koymadan da yapabilirsiniz.Pastanın aslı öyleymiş çünkü. Görüntüsü enfes değil mi sizce de? Manavgatta Latife annemin komşusu Kıyafet teyze benim için yaptı. Elleri dert görmesin. Bana da siziniçin  fotoğraflamak düştü. :)

     MalzemelerAlt hamuru için:  Yarım su bardağı şeker
                                                       1 yumurta
                                                       1 paket vanilya
                                                        çok az tuz ( kaşığın ucu kadar)
                                                        1 paket kabartma tozu
                                                        2 bardak un

      Bir kapta bütün malzemeyi karıştırıp yoğuruyoruz. 28 cm lik kelepçeli kek kalıbını yağlayıp biraz unluyoruz fazla ununu alıyoruz. hamuru içine tart yapar gibi yayıyoruz yukarı doğru da hamuru çıkarıyoruz taban kısmı ve yanları tamamen  hamur olcak .

 sonra ayrı bir kapta İç harcı için malzemeler:
        200  gr margarin (tereyağ olmuyor sanırım 1 saat pişeceği için tereyağ yanabilirmiş)
          2 su bardağı şeker
           4 yumurta
           100 gr nişasta (1 paketin yarısı)
           1 limon rendesi ve suyu
            1 su bardağı süt
            400 gr (1 paket) süzme yoğurt

         Üzeri için: Kabukları soyulmuş  mandalinayı dizip üzerine jöle. Ben Jöleyi pek tercih etmiyorum. Pastanın normalinde üzerine bir şey konulmuyormuş zaten.  siz diğer meyvelerle de yapabilirsiniz.

   Yapılışı:  Yağ oda ısısında olursa iyi olur. Bütün malzemeyi çırpıcıyla çırpıyoruz kek yapar gibi. kek kalıbındaki hamurun üzerine döküyoruz. 1 saat 160 derecede pişiyor. Fırının kapağı açılmadan pastayı fırında soğuyoruz. Soğuduktan sonra üzerini süsleyebilirsiniz.Akşamdan yaparsanız daha iyi olur. Afiyet olsun..
     
                    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder