Kaşarlı Pide |
Malzemeler: 1 ekmek hamuru
Kaşar rendesi (1 su bardağı)
1 yumurta (sarısı üzerine, beyazı içine)
sıvı yağ
Yapılışı: Elimize biraz sıvı yağ alıp hamurları elimizle küçük yuvarlak açıyoruz. İçi için kaşarları rendeliyoruz yumurtanı beyazıyla karıştırdıktan sonra hamurun üzerine koyuyoruz. hamur çok fazla kabarmıyor bu fotoğraftaki kaşarların kabarmış hali. Hamurun kenarlarına biraz sıvı yağ sonra yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz. Tabi tepsiye hamurun altına yağlı kağıt sererseniz iyi olur.200 ' fırında 25 dk kadar pişiriyoruz. Fırınlarda farklılık gösterebilir. Afiyet olsun... :)
Sucuklu Kaşarlı Pide
Sucuklu Kaşarlı Pide |
Malzemeler: 1 ekmek hamuru
Kaşar rendesi (1 su bardağı)
yarım sucuk (küçük küçük doğranmış)
1 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı salça
birazcık kekik
sıvı yağ
Yapılışı: Elimize biraz sıvı yağ alıp hamurları elimizle küçük dikdörtgen açıyoruz. İçi için kaşarları rendeliyoruz sucukları doğruyoruz. Hamurun üzerine sulandırılmış kekikli salça yapıp biraz hamurun üzerine sürüyoruz. Kaşar ve sucukları da koyduktan sonra yanlardan fotoğraftaki gibi kapatıyoruz. Hamurun kenarlarına biraz sıvı yağ sonra yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz. Tabi tepsiye hamurun altına yağlı kağıt sererseniz iyi olur.200 ' fırında 25 dk kadar pişiriyoruz. Fırınlarda farklılık gösterebilir. Afiyet olsun... :)
Pide İçi
Pide İçi |
Geçen gün sohbet Sema Hanımlardaydı... Bize pide yaptırmış ben de sizinle pide içi tarifini paylaşmak istedim. Çok lezzetliydi :)
Malzemeler: 1 kg kıyma
1 kg soğan
5-6 yeşil biber
1 büyük domates konservesi (yazdan hazırlanmış ama 1 kg domatesle de yapabilirsiniz)
baharatlar (tuz, karabiber, kimyon, pul biber)
tereyağ (çok fazla değil 75 gr gibi)
Yapılışı: Soğanları çok küçük doğruyoruz, domatesleri de aynı şekilde. (tabi konserve değilse doğruyoruz)Bütün malzemeleri iyice karıştırıyoruz. Malzemeleri götürüp fırına pide yapması için teslim ediyoruz. Tahmini 10 kişilik...Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder