Pideler

Kaşarlı Pide
 
          Bugün marketten hazır ekmek hamuru aldım ve hemen pide yapmayı deneyim dedim.. İyi ki de denemişim kesinlikle siz de deneyin. Hem de ekmek fiyatına, evde hamur yoğurmaya gerek  yok :)3-4 kişilik...

         Malzemeler: 1 ekmek hamuru
                                Kaşar rendesi (1 su bardağı)
                                1 yumurta (sarısı üzerine, beyazı içine)
                                sıvı yağ

         Yapılışı: Elimize biraz sıvı yağ alıp hamurları elimizle küçük yuvarlak açıyoruz. İçi için kaşarları rendeliyoruz yumurtanı beyazıyla karıştırdıktan sonra hamurun üzerine koyuyoruz. hamur çok fazla kabarmıyor bu fotoğraftaki kaşarların kabarmış hali. Hamurun kenarlarına biraz sıvı yağ sonra yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz. Tabi tepsiye hamurun altına yağlı kağıt sererseniz iyi olur.200 ' fırında 25 dk kadar pişiriyoruz. Fırınlarda farklılık gösterebilir. Afiyet olsun... :)




                                                            Sucuklu Kaşarlı Pide
Sucuklu Kaşarlı Pide
 
       Bugün marketten hazır ekmek hamuru aldım ve hemen pide yapmayı deneyim dedim.. İyi ki de denemişim kesinlikle siz de deneyin. Hem de ekmek fiyatına, evde hamur yoğurmaya gerek  yok :)3-4 kişilik...

         Malzemeler: 1 ekmek hamuru
                                Kaşar rendesi (1 su bardağı)
                                yarım sucuk (küçük küçük doğranmış)
                                1 yumurtanın sarısı
                                1 tatlı kaşığı salça
                                 birazcık kekik
                                sıvı yağ

  Yapılışı: Elimize biraz sıvı yağ alıp hamurları elimizle küçük dikdörtgen açıyoruz. İçi için kaşarları rendeliyoruz sucukları doğruyoruz. Hamurun üzerine sulandırılmış kekikli salça  yapıp biraz  hamurun üzerine sürüyoruz. Kaşar ve sucukları da koyduktan sonra yanlardan fotoğraftaki gibi kapatıyoruz. Hamurun kenarlarına biraz sıvı yağ sonra yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz. Tabi tepsiye hamurun altına yağlı kağıt sererseniz iyi olur.200 ' fırında 25 dk kadar pişiriyoruz. Fırınlarda farklılık gösterebilir. Afiyet olsun... :)



                                                                    Pide İçi
Pide İçi

      Geçen gün sohbet Sema Hanımlardaydı... Bize pide yaptırmış ben de sizinle pide içi tarifini paylaşmak istedim. Çok lezzetliydi :)
     
      Malzemeler: 1 kg kıyma
                           1 kg soğan
                           5-6 yeşil biber
                           1 büyük domates konservesi (yazdan hazırlanmış ama 1 kg domatesle de yapabilirsiniz)
                           baharatlar (tuz, karabiber, kimyon, pul biber)
                         tereyağ (çok fazla değil 75 gr gibi)
                   
      Yapılışı: Soğanları çok küçük doğruyoruz, domatesleri de aynı şekilde. (tabi konserve değilse doğruyoruz)Bütün malzemeleri iyice karıştırıyoruz. Malzemeleri götürüp fırına pide yapması için teslim ediyoruz. Tahmini 10 kişilik...Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder