Dilek Yengemden bir eşsiz tat daha :) Bunu da paylaşmak istedim tarifi nerden bilmiyorum...Siz de denemelisiniz...
Malzemeler: 2 yumurta
2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 vanilya
3 bardak un
Şerbeti için: 5 su bardağı şeker
Balkabağı Tatlısı
Kolay Profiterolü Dilek yengemde yemiştim ilk.. yok böyle bi lezzet hem çok kolay hem az malzemeli kesinlikle denemelisiniz...
Malzemeler: 5-6 elma
2 paket bisküvi
2-3 yemek kaşığı damla çikolata
çikolata sosu
Yapılışı: Bir kapta bisküvileri küçük küçük parçalara ayırıyoruz, üzerine elmaları rendeliyoruz,damla çikolataları ekliyoruz. Karıştırıyoruz. geniş bir borcama küçük yuvarlaklak toplar yapıyoruz. Üzerine çikolata sosu döküyoruz. Afiyet olsun..
Aşure
Yoksa siz hala aşure yapmadınız mı!? Muharrem ayı bitmeden herkesin aşuresini yapması dileğiyle :) o zaman tarifi veriyorum...
Malzemeler: yarım su bardağı aşurelik buğday
yarım su bardağı kuru fasulye
yarım su bardağı nohut
yarım su bardağı kuru üzüm
7-8 kuru incir
10 tane kuru kayısı
1 su bardağı fındık
1,5 su bardağı şeker
1 tutam tarçın
1 tutam nar taneleri
1 tutam kırılmış ceviz
Yapılışı: Buğdayı, nohutu, kurufasulyeyi akşamdan ayrın ayrı kaplarda ıslatıyoruz. Ertesi gün üçünüde ayrı kaplarda haşlıyoruz. ( piştikten sonra soğuk su eklemeyin yoksa zor pişer) hepsi yumuşayınca aynı kaba alıyoruz. Kuru üzüm ve kayısıyı da ekliyoruz bir taşım kaynatıyoruz. Şekeri ilave ediyoruz. En son inciri ekliyoruz. Sürekli karıştırarak biraz daha kaynatıp ateşten alıyoruz. Aşuremizi kaselere paylaştırıyoruz Üzerini fındık, nar, kırık ceviz ile süsleyip servis ediyoruz. Hele bir de pişerken aşureye yasin suresini okursak şifa olur yiyenlere... Afiyet ve bol bol şifa olsun...
Kakao Dolgulu Ekler
Şerbeti için: 5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yapılışı: Malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Beş parmak kalınlığında simit gibi yuvarlayıp düğüm yapıp tepsiye diziyoruz. Fırına sürüyoruz.180' de 40 dk pişiriyoruz. Fırından fırına farklılık gösterebilir.
Bir kapta şekeri karıştırarak kaynatmadan soğutuyoruz. Fırından çıkınca şerbeti tatlının hemen üzerine döküyoruz.
Balkabağı Tatlısı
Balkabağı Tatlısı
Çocuklar için ve elbet yetişkinler için çok sağlıklı bir lezzet olan balkabağını bulduğum her fırsatta yapmaya çalışıyorum. Çinko yüklü bu lezzeti ne kadar az şekerle yaparsak o kadar iyi tabi :)
Malzemeler:
2 dilim balkabağı (1 kg kadar)
1 su bardağı şeker ( ben çok şekerli sevmediğim için 1 bardak koyuyorum. Esmer şekerle ya da tatlandırıcılarla da deneyebilirsiniz)
Kırılmış ceviz
Yapılışı:
Kabakların kabukları soyulur ve çok kalın olmayacak şekilde dilimlenir.Yıkadıktan sonra bir tencerede üzerine şekeri de döküp bir gün bekletilir. (ben akşamdan koyuyorum sabah pişiriyorum) o zaten yeterli miktarda suyunu bırakmış oluyor. Suyunu çekene kadar tencerenin kapağını tamamen kapatmadan pişirilir. Kapağını kapatınca taşabilir. Piştikten sonra üzerine ceviz ekilip servis yapılır.. Afiyet olsun...
Pekmezli Tatlı |
Sema Hanım'dan bir tatlı tarifi;
Malzemeler: 1 su bardağı pekmez (üzüm ya da dut fark etmez)
3 su bardağı su
3 yemek kaşığı nişasta
1 bardak ceviz içi
Yapılışı: Malzemeleri bir tencerede karıştıra karıştıra kaynayıncaya kadar pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra bir borcama ya da küçük kaselere paylaştırıyoruz. Üzerini de ceviz içi ile süslüyoruz... Afiyet olsun...
Kolay Profiterol
Pekmezli Tatlı |
Sema Hanım'dan bir tatlı tarifi;
Malzemeler: 1 su bardağı pekmez (üzüm ya da dut fark etmez)
3 su bardağı su
3 yemek kaşığı nişasta
1 bardak ceviz içi
Yapılışı: Malzemeleri bir tencerede karıştıra karıştıra kaynayıncaya kadar pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra bir borcama ya da küçük kaselere paylaştırıyoruz. Üzerini de ceviz içi ile süslüyoruz... Afiyet olsun...
Kolay Profiterol
Kolay Profiterol |
Kolay Profiterolü Dilek yengemde yemiştim ilk.. yok böyle bi lezzet hem çok kolay hem az malzemeli kesinlikle denemelisiniz...
Malzemeler: 5-6 elma
2 paket bisküvi
2-3 yemek kaşığı damla çikolata
çikolata sosu
Yapılışı: Bir kapta bisküvileri küçük küçük parçalara ayırıyoruz, üzerine elmaları rendeliyoruz,damla çikolataları ekliyoruz. Karıştırıyoruz. geniş bir borcama küçük yuvarlaklak toplar yapıyoruz. Üzerine çikolata sosu döküyoruz. Afiyet olsun..
Kakaolu Mutluluk Topları |
Sevgili Oya' nın doğum günü için yaptığım kakaolu toplar, ben onlara mutluluk topları diyorum.. :) Türk kahvesinin yanında enfes oluyor. Mutlaka siz de yapın, Hafta sonunuz güzel geçsin :))
Malzemeler: 1 paket petibör bisküvi
75 gr tereyağ (eritilmiş)
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 su bardağı çekilmiş ceviz
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 y.k damla çikolata
2 y.k kuş üzümü
1 vanilya
Bulamak için; kakao, hindistan cevizi, fındık, pasta süsü, yeşil fıstık olabilir.
Yapılışı: Malzemeleri karıştırıyoruz, 1 saat buzdolabında beklettikten sonra küçük yuvarlak toplar yapıyoruz ve üzerini istediğimiz malzemeyle buluyoruz.
Aşure
Aşure |
Yoksa siz hala aşure yapmadınız mı!? Muharrem ayı bitmeden herkesin aşuresini yapması dileğiyle :) o zaman tarifi veriyorum...
Malzemeler: yarım su bardağı aşurelik buğday
yarım su bardağı kuru fasulye
yarım su bardağı nohut
yarım su bardağı kuru üzüm
7-8 kuru incir
10 tane kuru kayısı
1 su bardağı fındık
1,5 su bardağı şeker
1 tutam tarçın
1 tutam nar taneleri
1 tutam kırılmış ceviz
Yapılışı: Buğdayı, nohutu, kurufasulyeyi akşamdan ayrın ayrı kaplarda ıslatıyoruz. Ertesi gün üçünüde ayrı kaplarda haşlıyoruz. ( piştikten sonra soğuk su eklemeyin yoksa zor pişer) hepsi yumuşayınca aynı kaba alıyoruz. Kuru üzüm ve kayısıyı da ekliyoruz bir taşım kaynatıyoruz. Şekeri ilave ediyoruz. En son inciri ekliyoruz. Sürekli karıştırarak biraz daha kaynatıp ateşten alıyoruz. Aşuremizi kaselere paylaştırıyoruz Üzerini fındık, nar, kırık ceviz ile süsleyip servis ediyoruz. Hele bir de pişerken aşureye yasin suresini okursak şifa olur yiyenlere... Afiyet ve bol bol şifa olsun...
Kakao Dolgulu Ekler
Kakao Dolgulu ekler |
Çok sevdiğim tatlılardan ekler.. Babam sütlü kremalı dolgulu sevmediği için kakaolu yaptık.Profitrolden hiçbir farkı yok. yuvarlak yapmadım hamuru ekler oldu.Üzerindeki sos da hazır galazür sos o yüzden yapması daha basit oldu :) bir de siz deneyin bakalım nasıl olcak :) Şimdiden afiyet olsun...
Malzemeler: 1 su bardağı su
125 gr tereyağı
1 su bardağı un
çok az tuz
3 yumurta
Krema için: 1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao (isteğe bağlı)
Glazürü kendi yapmak isteyenler için tarif veriyim ama ben glazürü hazır kullandım;
1,5 su bardağı su,
1 paket kakao
6 yemek kaşığı pudra şekeri
1,5 yemek kaşığı un
Yapılışı: Hamur için suyu ve terayağını kaynatıyoruz. Tuzu ve unu ekleyip karıştırara karıştıra 5 dk pişiriyoruz.Ocaktan alıp ılınınca yumurtaları teker teker yedirerek iyice karıştırıyoruz. Büyük bir fırın tepsisine
fırın kağıdına yemek kaşığının ucuyla küçük küçük koyuyoruz. 200 ' derece yaklaşık 30 dk pişiriyoruz. (çok kabarıyorlar)
Daha sonra krema için malzemeleri bir kapta birleştirip karıştırarak pişiriyoruz. Soğuyunca eklerleri bıçak yardımıyla açıp arasına krema koyuyoruz. En son da glazüzü yapıp üzerini süslüyoruz. Burda verdiğim glazür tarifi yoğun bir glazür. Soğumadan eklerlerin üstüne dökün.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder