Kekler




                                                                                          Oreolu Kakaolu Kek
Oreolu Kakaolu Kek

    Malzemeler: 3 yumurta
                          1,5 su bardağı şeker
                          1 su bardağı sıvı yağ
                          1 su bardağı yoğurt
                          1 paket vanilya
                          2 paket kabartma tozu
                          2 bardak elenmiş un
                           2 yemek kaşığı kakao
                           1 paket oreo

    Yapılışı: Yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz. Yağı, yoğurdu, kakaoyu, vanilyayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Unu ekliyoruz, kabartma tozunu da ekleyip tekrar karıştırıyoruz, kelepçeli kalıba döküyoruz.180 derecede 30-35 dk pişiriyoruz. ürdan testi yapabilirsiniz.Afiyet olsun...






                                                                                        Franbuazlı Cheesecake
Franbuazlı Cheesecake


  Malzemeler: 
            Tabanı için; 2 paket burçak bisküvi
                              80 gr tereyağ (2 tepeleme yemek kaşığı)

            Kreması için; 1  paket  labne peynir
                                 1 su bardağı yoğurt
                                 1 su bardağı toz şeker
                                  2 yumurta
                                  2 yemek kaşığı un
                                  1 paket vanilya
                                  1 limon kabuğu rendesi

         Franbuaz Sosu İçin;    1 bardak franbuaz
                                              1 yemek kaşığı mısır nişastası( biraz suda inceltiyoruz)
                                              1 çay bardağı şeker

             Yapılışı: Bisküvileri robotta çekip un haline getiriyoruz, tereyağını bir kapta eritip bisküvilerin üzerine döküyoruz. İyice karıştırıyoruz. Kelepçeli kek kalıbımızın altına yağlı kağıt koyup taban malzemelerimizi bunun üzerine yayıyoruz. Elimizle iyice bastırıp her yerine eşit şekil veriyoruz.Buzdolabında 25-30 dk kadar bekletiyoruz.
            Kreması için; peynir ve yoğurdu birlikte çırpıyoruz, şekeri de ekliyoruz tekrar çırpıyoruz.Yumurtaları teker teker ekleyip çırpıyoruz. En son un, vanilya ve limon kabuğunu ekliyoruz.Karışımı tabanın üzerine döküyoruz 180' fırında 30 dk pişiriyoruz. ( pişirirken bisküviler yanmasın diye bir alt kademesine tepsiye yarım çay bardağı su koyuyoruz)
          Pişince fırının kapağını azıcık açıp fırında soğutuyoruz. Soğuyunca sosu yapıyoruz.

         Sos için; Dondurulmuş franbuaz kutularından ortalama 3 su bardağı franbuaz çıkıyor. Yani 3 tane cheesecake yapabilirsiniz.Yarım saat öncesinden kaptan 1 su bardağı ayırıp tekrar buzluğa koyuyoruz. Çözülünce robotta çekiyoruz..Sonra ocağa alıyoruz, şekeri ve suda incelttiğimiz nişastayı ekliyoruz kaynayıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.Soğuyunca cheesecakeimizin üstüne döküyoruz.
            Buzdolabında 5-6 saat dinlendirip servis yapıyoruz.

            Not: Kelepçeli kalıbınız büyükse krema tarifini iki kat çoğaltabilirsiniz. Afiyet olsun..

Bu da cupcake kalıplarında pişmiş hali :)




                                                               Balkabaklı Cheesecake

Balkabaklı Cheesecake


  Malzemeler: 
            Tabanı için; 2 paket burçak bisküvi
                              80 gr tereyağ (2 tepeleme yemek kaşığı)

            Kreması için; 1  paket  labne peynir
                                 1 su bardağı yoğurt
                                 1 su bardağı toz şeker
                                  2 yumurta
                                  2 yemek kaşığı un
                                  1 paket vanilya
                                  1 limon kabuğu rendesi

         Balkabağı Sosu İçin;    250 gr balkabağı ( 1 çay bardağı şekerle üzerini geçecek kadar suda haşlanmış) bardağı
                                         80 gr beyaz çikolata
                                         100 ml krema  
                                           
            Yapılışı: Bisküvileri robotta çekip un haline getiriyoruz, tereyağını bir kapta eritip bisküvilerin üzerine döküyoruz. İyice karıştırıyoruz. Kelepçeli kek kalıbımızın altına yağlı kağıt koyup taban malzemelerimizi bunun üzerine yayıyoruz. Elimizle iyice bastırıp her yerine eşit şekil veriyoruz.Buzdolabında 25-30 dk kadar bekletiyoruz.
            Kreması için; peynir ve yoğurdu birlikte çırpıyoruz, şekeri de ekliyoruz tekrar çırpıyoruz. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpıyoruz. En son un, vanilya ve limon kabuğunu ekliyoruz.Karışımı tabanın üzerine döküyoruz 180' fırında 30 dk pişiriyoruz. ( pişirirken bisküviler yanmasın diye bir alt kademesine tepsiye yarım çay bardağı su koyuyoruz)
          Pişince fırının kapağını azıcık açıp fırında soğutuyoruz. Soğuyunca sosu yapıyoruz.

         Sos için;krema kaynama noktasına gelince ocağın altını kapatıp beyaz çikolatayı ekliyoruz.Bunu iyice haşlayıp ezdiğimiz  ve suyunu süzdüğümüz balkabağın içine döküyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.(tadına bakıp şekeri az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz.) Soğuyunca cheesecakeimizin üstüne döküyoruz.
            Buzdolabında 5-6 saat dinlendirip servis yapıyoruz.

            Not: Kelepçeli kalıbınız büyükse krema tarifini iki kat çoğaltabilirsiniz. Afiyet olsun..



                                                   ÇİKOLATALI CHEESECAKE
Çikolatalı Cheesecake


             Çok güzel bir tarif kesinlikle denemelisiniz..Hemen tarifi veriyorum..
    Malzemeler: 
            Tabanı için; 2 paket burçak bisküvi
                              80 gr tereyağ (2 tepeleme yemek kaşığı)

            Kreması için; 1  paket  labne peynir
                                 1 su bardağı yoğurt
                                 1 su bardağı toz şeker
                                  2 yumurta
                                  2 yemek kaşığı un
                                  1 paket vanilya
                                  1 limon kabuğu rendesi

         Çikolata Sosu İçin; 150 gr kuvartur çikolata
                                          200 gr krema

             Yapılışı: Bisküvileri robotta çekip un haline getiriyoruz, tereyağını bir kapta eritip bisküvilerin üzerine döküyoruz. İyice karıştırıyoruz. Kelepçeli kek kalıbımızın altına yağlı kağıt koyup taban malzemelerimizi bunun üzerine yayıyoruz. Elimizle iyice bastırıp her yerine eşit şekil veriyoruz.Buzdolabında 25-30 dk kadar bekletiyoruz.
            Kreması için; peynir ve yoğurdu birlikte çırpıyoruz, şekeri de ekliyoruz tekrar çırpıyoruz.Yumurtaları teker teker ekleyip çırpıyoruz. En son un, vanilya ve limon kabuğunu ekliyoruz.Karışımı tabanın üzerine döküyoruz 180' fırında 30 dk pişiriyoruz. ( pişirirken bisküviler yanmasın diye bir alt kademesine tepsiye yarım çay bardağı su koyuyoruz)
          Pişince fırının kapağını azıcık açıp fırında soğutuyoruz. Soğuyunca sosu yapıyoruz.

         Sos için; kremayı bir kapta kaynayıncaya kadar ısıtıyoruz, altını söndürüp  çikolatayı küçük küçük kırıp  içine atıp karıştırıyoruz.Sos soğuyunca üzerine döküyoruz.
            Buzdolabında 5-6 saat dinlendirip servis yapıyoruz.
         Birazcık zahmetli ama yapmaya değer bir lezzet.. Herkese afiyet olsun..  
Not: Kelepçeli kalıbınız büyükse krema tarifini iki katı çoğaltabilirsiniz.  
       


                                                   MANDALİNALI CHEESECAKE
Mandalinalı Cheesecake

  Malzemeler: 
            Tabanı için; 2 paket burçak bisküvi
                              80 gr tereyağ (2 tepeleme yemek kaşığı)

            Kreması için; 1  paket  labne peynir
                                 1 su bardağı yoğurt
                                 1 su bardağı toz şeker
                                  2 yumurta
                                  2 yemek kaşığı un
                                  1 paket vanilya
                                  1 limon kabuğu rendesi

         Mandalina Sosu İçin; 7-8 mandalina suyu
                                              1 yemek kaşığı mısır nişastası( biraz suda inceltiyoruz)
                                              1 su bardağı şeker

             Yapılışı: Bisküvileri robotta çekip un haline getiriyoruz, tereyağını bir kapta eritip bisküvilerin üzerine döküyoruz. İyice karıştırıyoruz. Kelepçeli kek kalıbımızın altına yağlı kağıt koyup taban malzemelerimizi bunun üzerine yayıyoruz. Elimizle iyice bastırıp her yerine eşit şekil veriyoruz.Buzdolabında 25-30 dk kadar bekletiyoruz.
            Kreması için; peynir ve yoğurdu birlikte çırpıyoruz, şekeri de ekliyoruz tekrar çırpıyoruz.Yumurtaları teker teker ekleyip çırpıyoruz. En son un, vanilya ve limon kabuğunu ekliyoruz.Karışımı tabanın üzerine döküyoruz 180' fırında 30 dk pişiriyoruz. ( pişirirken bisküviler yanmasın diye bir alt kademesine tepsiye yarım çay bardağı su koyuyoruz)
          Pişince fırının kapağını azıcık açıp fırında soğutuyoruz. Soğuyunca sosu yapıyoruz.

         Sos için;mandalina suyunu bir kapta ocakta karıştırarak ısıtıyoruz, şekeri ekliyoruz sonra nişastayı iyice koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz.Sos soğuyunca üzerine döküyoruz.

            Buzdolabında 5-6 saat dinlendirip servis yapıyoruz.

            Not: Kelepçeli kalıbınız büyükse krema tarifini iki kat çoğaltabilirsiniz. Afiyet olsun..

                                                                 ISLAK KEK
Islak kek


Islak kek benim en çok yaptığım kektir. Özellikle kakaolu kekleri çok sevdiğim için bu keki çok sık yapıyorum :) Browni tadında ve unu az olduğu için bizde 1-2 günde bitiyor :)

 Malzemeler: 3 yumurta
                        1 su bardağı şeker
                        1 su bardağı süt
                        1 su bardağından az sıvı yağ
                        1 küçük paket kakao
                         1 vanilya
                        1 bardaktan biraz az un
Yapılışı: Yumurtayı ve şekeri çırpıyoruz iyice. Sütü, yağı, kakaoyu, vanilyayı ekleyip tekrar çırpıyoruz. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırıyoruz. kalan kısma unu ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Kek kalıbını ister tereyağ ile yağlayın ister sıvı yağ ile fark etmez. Kalıba karışımı döküyoruz. 175' de 30 dk pişiriyoruz. Fırından çıkınca sıcakken üzerine çatalla deliyoruz ve ayırdığımız karışımı kaşık yardımıyla her yerine eşit şekilde kekin üzerine döküyoruz.

                                           Kek
Kek

 Malzemeler:3 yumurta
                   1 su bardağı şeker
                   yarım su bardağı Sıvıyağ
                   1 su bardağı süt
                   1 vanilya
                   1 limon kabuğu rendesi
                   3 su bardağı un
                   1 kabartma tozu
                   kakao(1 yemek kaşığı )
Yapılışı:Şekerle yumurtayı mikserle karışırıyoruz. Sonra yağ, süt, vanilya, lion kabuğu ekleyip tekrar karıştırıyoruz. sonra yavaş yavaş unu ekliyoruz kabartma tozunu ekliyoruz. yarısını alıp kek kalıbına döküyoruz. (kek kalıbını biraz yağlamayı unutmayın ) diğer yarısına kakao koyup tekrar karıştırıyoruz.Kek kalıbındaki karşımın üzerine döküyoruz. Fırına veriyoruz. 180' de 30 dk kadar pişiriyoruz.


Keki öpen oğluşum :))


Ağlayan Pasta


      Kekin üstünde krem şanti ve çikolata sosu güzel oluuuur :))

     Malzemeler:4 yumurta
                       3 fincan şeker
                       2 yemek kaşığı portakal suyu
                       3 yemek kaşığı kakao
                       1 kabartma tozu
                       3 fincan un
                       
                      Üzerine: 1 su bardağı süt
                                    1 paket krem şanti (1 su bardağı sütle çırpılacak)
                                     Hazır çikolata sosu yapılacak

     Yapılışı: Öncelikle krem şantiyi sütle karıştırıp buzdolabında bekletmeye alıyoruz. Çikolata sosunu yapıyoruz. Kekin malzemeleri de iyice bir kapta çırpıyoruz. Kare borcama (borcamı biraz yağlayın) kekin karışımını döküyoruz ve fırına veriyoruz.180 ' de 25-30 dk pişiyor.Kek ılınınca keki çatalla deliyoruz ve üzerine 1 bardak sütü eşit bir şekilde döküyoruz.Kek soğuyunca krem şantiyi ve onun da üzerine çikolata sosunu döküyoruz... Afiyet bal şeker olsun...:)


                                                               Kuru meyveli Kek
Kakaolu- Kuru Meyveli Kek

                 Kakaolu keke  kuru meyve de ekleyince süper oldu... Kesinlikle denemelisiniz..

    Malzemeler: 3 yumurta
                       2 su bardağı şeker
                       1 su bardağı sıvı yağ
                      1 su bardağı süt
                      2 yemek kaşığı kakao
                      1 vanilya
                      3 su bardağı un
                      1 kabartma tozu
                      1 avuç karışık kuru meyve (biraz unla karıştıracağız dibe çökmesin diye)

Yapılışı: Şekeri ve yumurtayı iyice mikserle çırpıyoruz.İçine yağı,sütü,vanilyayı, kakaoyu ekleyip tekrar karıştırıyoruz.unu ve kabartma tozunu koyup tekrar karıştırıyoruz.Kuru meyveleri küçük parçalara ayırıp biraz una bulayıp onları da içine ekliyoruz. . Kek kalıbını yağladıktan sonra karışımı kalıba döküyoruz.180 derecede 30 dk kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun :)

Yoğurt Pastası
Yoğurt Pastası
     Bu pasta bir alman pastası , bizim cheesecake e benziyor ama içinde labne yok yoğurt var. Üzerine malzeme koymadan da yapabilirsiniz.Pastanın aslı öyleymiş çünkü. Görüntüsü enfes değil mi sizce de? Manavgatta Latife annemin komşusu Kıyafet teyze benim için yaptı. Elleri dert görmesin. Bana da siziniçin  fotoğraflamak düştü. :)

     Malzemeler: Alt hamuru için:  Yarım su bardağı şeker
                                                       1 yumurta
                                                       1 paket vanilya
                                                        çok az tuz ( kaşığın ucu kadar)
                                                        1 paket kabartma tozu
                                                        2 bardak un

      Bir kapta bütün malzemeyi karıştırıp yoğuruyoruz. 28 cm lik kelepçeli kek kalıbını yağlayıp biraz unluyoruz fazla ununu alıyoruz. hamuru içine tart yapar gibi yayıyoruz yukarı doğru da hamuru çıkarıyoruz taban kısmı ve yanları tamamen  hamur olcak .

 sonra ayrı bir kapta İç harcı için malzemeler:
        200  gr margarin (tereyağ olmuyor sanırım 1 saat pişeceği için tereyağ yanabilirmiş)
          2 su bardağı şeker
           4 yumurta
           100 gr nişasta (1 paketin yarısı)
           1 limon rendesi ve suyu
            1 su bardağı süt
            400 gr (1 paket) süzme yoğurt

         Üzeri için: Kabukları soyulmuş  mandalinayı dizip üzerine jöle. Ben Jöleyi pek tercih etmiyorum. Pastanın normalinde üzerine bir şey konulmuyormuş zaten.  siz diğer meyvelerle de yapabilirsiniz.

   Yapılışı:  Yağ oda ısısında olursa iyi olur. Bütün malzemeyi çırpıcıyla çırpıyoruz kek yapar gibi. kek kalıbındaki hamurun üzerine döküyoruz. 1 saat 160 derecede pişiyor. Fırının kapağı açılmadan pastayı fırında soğuyoruz. Soğuduktan sonra üzerini süsleyebilirsiniz.Akşamdan yaparsanız daha iyi olur. Afiyet olsun..
     
                         



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder