Oreolu Kakaolu Kek
Oreolu Kakaolu Kek |
Malzemeler: 3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
2 bardak elenmiş un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket oreo
Yapılışı: Yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz. Yağı, yoğurdu, kakaoyu, vanilyayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Unu ekliyoruz, kabartma tozunu da ekleyip tekrar karıştırıyoruz, kelepçeli kalıba döküyoruz.180 derecede 30-35 dk pişiriyoruz. ürdan testi yapabilirsiniz.Afiyet olsun...
Franbuazlı Cheesecake |
Malzemeler:
Tabanı için; 2 paket burçak bisküvi
80 gr tereyağ (2 tepeleme yemek kaşığı)
Kreması için; 1 paket labne peynir
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Franbuaz Sosu İçin; 1 bardak franbuaz
1 yemek kaşığı mısır nişastası( biraz suda inceltiyoruz)
1 çay bardağı şeker
Yapılışı: Bisküvileri robotta çekip un haline getiriyoruz, tereyağını bir kapta eritip bisküvilerin üzerine döküyoruz. İyice karıştırıyoruz. Kelepçeli kek kalıbımızın altına yağlı kağıt koyup taban malzemelerimizi bunun üzerine yayıyoruz. Elimizle iyice bastırıp her yerine eşit şekil veriyoruz.Buzdolabında 25-30 dk kadar bekletiyoruz.
Kreması için; peynir ve yoğurdu birlikte çırpıyoruz, şekeri de ekliyoruz tekrar çırpıyoruz.Yumurtaları teker teker ekleyip çırpıyoruz. En son un, vanilya ve limon kabuğunu ekliyoruz.Karışımı tabanın üzerine döküyoruz 180' fırında 30 dk pişiriyoruz. ( pişirirken bisküviler yanmasın diye bir alt kademesine tepsiye yarım çay bardağı su koyuyoruz)
Pişince fırının kapağını azıcık açıp fırında soğutuyoruz. Soğuyunca sosu yapıyoruz.
Sos için; Dondurulmuş franbuaz kutularından ortalama 3 su bardağı franbuaz çıkıyor. Yani 3 tane cheesecake yapabilirsiniz.Yarım saat öncesinden kaptan 1 su bardağı ayırıp tekrar buzluğa koyuyoruz. Çözülünce robotta çekiyoruz..Sonra ocağa alıyoruz, şekeri ve suda incelttiğimiz nişastayı ekliyoruz kaynayıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.Soğuyunca cheesecakeimizin üstüne döküyoruz.
Buzdolabında 5-6 saat dinlendirip servis yapıyoruz.
Not: Kelepçeli kalıbınız büyükse krema tarifini iki kat çoğaltabilirsiniz. Afiyet olsun..
Bu da cupcake kalıplarında pişmiş hali :) |
Balkabaklı Cheesecake
Balkabaklı Cheesecake |
Malzemeler:
Tabanı için; 2 paket burçak bisküvi
80 gr tereyağ (2 tepeleme yemek kaşığı)
Kreması için; 1 paket labne peynir
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Balkabağı Sosu İçin; 250 gr balkabağı ( 1 çay bardağı şekerle üzerini geçecek kadar suda haşlanmış) bardağı
80 gr beyaz çikolata
100 ml krema
Yapılışı: Bisküvileri robotta çekip un haline getiriyoruz, tereyağını bir kapta eritip bisküvilerin üzerine döküyoruz. İyice karıştırıyoruz. Kelepçeli kek kalıbımızın altına yağlı kağıt koyup taban malzemelerimizi bunun üzerine yayıyoruz. Elimizle iyice bastırıp her yerine eşit şekil veriyoruz.Buzdolabında 25-30 dk kadar bekletiyoruz.
Kreması için; peynir ve yoğurdu birlikte çırpıyoruz, şekeri de ekliyoruz tekrar çırpıyoruz. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpıyoruz. En son un, vanilya ve limon kabuğunu ekliyoruz.Karışımı tabanın üzerine döküyoruz 180' fırında 30 dk pişiriyoruz. ( pişirirken bisküviler yanmasın diye bir alt kademesine tepsiye yarım çay bardağı su koyuyoruz)
Pişince fırının kapağını azıcık açıp fırında soğutuyoruz. Soğuyunca sosu yapıyoruz.
Sos için;krema kaynama noktasına gelince ocağın altını kapatıp beyaz çikolatayı ekliyoruz.Bunu iyice haşlayıp ezdiğimiz ve suyunu süzdüğümüz balkabağın içine döküyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.(tadına bakıp şekeri az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz.) Soğuyunca cheesecakeimizin üstüne döküyoruz.
Buzdolabında 5-6 saat dinlendirip servis yapıyoruz.
Not: Kelepçeli kalıbınız büyükse krema tarifini iki kat çoğaltabilirsiniz. Afiyet olsun..
ÇİKOLATALI CHEESECAKE
Çikolatalı Cheesecake |
Çok güzel bir tarif kesinlikle denemelisiniz..Hemen tarifi veriyorum..
Malzemeler:
Tabanı için; 2 paket burçak bisküvi
80 gr tereyağ (2 tepeleme yemek kaşığı)
Kreması için; 1 paket labne peynir
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Çikolata Sosu İçin; 150 gr kuvartur çikolata
200 gr krema
Yapılışı: Bisküvileri robotta çekip un haline getiriyoruz, tereyağını bir kapta eritip bisküvilerin üzerine döküyoruz. İyice karıştırıyoruz. Kelepçeli kek kalıbımızın altına yağlı kağıt koyup taban malzemelerimizi bunun üzerine yayıyoruz. Elimizle iyice bastırıp her yerine eşit şekil veriyoruz.Buzdolabında 25-30 dk kadar bekletiyoruz.
Kreması için; peynir ve yoğurdu birlikte çırpıyoruz, şekeri de ekliyoruz tekrar çırpıyoruz.Yumurtaları teker teker ekleyip çırpıyoruz. En son un, vanilya ve limon kabuğunu ekliyoruz.Karışımı tabanın üzerine döküyoruz 180' fırında 30 dk pişiriyoruz. ( pişirirken bisküviler yanmasın diye bir alt kademesine tepsiye yarım çay bardağı su koyuyoruz)
Pişince fırının kapağını azıcık açıp fırında soğutuyoruz. Soğuyunca sosu yapıyoruz.
Sos için; kremayı bir kapta kaynayıncaya kadar ısıtıyoruz, altını söndürüp çikolatayı küçük küçük kırıp içine atıp karıştırıyoruz.Sos soğuyunca üzerine döküyoruz.
Buzdolabında 5-6 saat dinlendirip servis yapıyoruz.
Birazcık zahmetli ama yapmaya değer bir lezzet.. Herkese afiyet olsun..
Not: Kelepçeli kalıbınız büyükse krema tarifini iki katı çoğaltabilirsiniz.
MANDALİNALI CHEESECAKE
Mandalinalı Cheesecake |
Tabanı için; 2 paket burçak bisküvi
80 gr tereyağ (2 tepeleme yemek kaşığı)
Kreması için; 1 paket labne peynir
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Mandalina Sosu İçin; 7-8 mandalina suyu
1 yemek kaşığı mısır nişastası( biraz suda inceltiyoruz)
1 su bardağı şeker
Yapılışı: Bisküvileri robotta çekip un haline getiriyoruz, tereyağını bir kapta eritip bisküvilerin üzerine döküyoruz. İyice karıştırıyoruz. Kelepçeli kek kalıbımızın altına yağlı kağıt koyup taban malzemelerimizi bunun üzerine yayıyoruz. Elimizle iyice bastırıp her yerine eşit şekil veriyoruz.Buzdolabında 25-30 dk kadar bekletiyoruz.
Kreması için; peynir ve yoğurdu birlikte çırpıyoruz, şekeri de ekliyoruz tekrar çırpıyoruz.Yumurtaları teker teker ekleyip çırpıyoruz. En son un, vanilya ve limon kabuğunu ekliyoruz.Karışımı tabanın üzerine döküyoruz 180' fırında 30 dk pişiriyoruz. ( pişirirken bisküviler yanmasın diye bir alt kademesine tepsiye yarım çay bardağı su koyuyoruz)
Pişince fırının kapağını azıcık açıp fırında soğutuyoruz. Soğuyunca sosu yapıyoruz.
Sos için;mandalina suyunu bir kapta ocakta karıştırarak ısıtıyoruz, şekeri ekliyoruz sonra nişastayı iyice koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz.Sos soğuyunca üzerine döküyoruz.
Buzdolabında 5-6 saat dinlendirip servis yapıyoruz.
Not: Kelepçeli kalıbınız büyükse krema tarifini iki kat çoğaltabilirsiniz. Afiyet olsun..
ISLAK KEK
Islak kek
|
Islak kek benim en çok yaptığım kektir. Özellikle kakaolu kekleri çok sevdiğim için bu keki çok sık yapıyorum :) Browni tadında ve unu az olduğu için bizde 1-2 günde bitiyor :)
Malzemeler: 3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından az sıvı yağ
1 küçük paket kakao
1 vanilya
1 bardaktan biraz az un
Yapılışı: Yumurtayı ve şekeri çırpıyoruz iyice. Sütü, yağı, kakaoyu, vanilyayı ekleyip tekrar çırpıyoruz. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırıyoruz. kalan kısma unu ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Kek kalıbını ister tereyağ ile yağlayın ister sıvı yağ ile fark etmez. Kalıba karışımı döküyoruz. 175' de 30 dk pişiriyoruz. Fırından çıkınca sıcakken üzerine çatalla deliyoruz ve ayırdığımız karışımı kaşık yardımıyla her yerine eşit şekilde kekin üzerine döküyoruz.
Kek
Yapılışı: Yumurtayı ve şekeri çırpıyoruz iyice. Sütü, yağı, kakaoyu, vanilyayı ekleyip tekrar çırpıyoruz. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırıyoruz. kalan kısma unu ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Kek kalıbını ister tereyağ ile yağlayın ister sıvı yağ ile fark etmez. Kalıba karışımı döküyoruz. 175' de 30 dk pişiriyoruz. Fırından çıkınca sıcakken üzerine çatalla deliyoruz ve ayırdığımız karışımı kaşık yardımıyla her yerine eşit şekilde kekin üzerine döküyoruz.
Kek |
Malzemeler:3 yumurta
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı Sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 vanilya
1 limon kabuğu rendesi
3 su bardağı un
1 kabartma tozu
kakao(1 yemek kaşığı )
Yapılışı:Şekerle yumurtayı mikserle karışırıyoruz. Sonra yağ, süt, vanilya, lion kabuğu ekleyip tekrar karıştırıyoruz. sonra yavaş yavaş unu ekliyoruz kabartma tozunu ekliyoruz. yarısını alıp kek kalıbına döküyoruz. (kek kalıbını biraz yağlamayı unutmayın ) diğer yarısına kakao koyup tekrar karıştırıyoruz.Kek kalıbındaki karşımın üzerine döküyoruz. Fırına veriyoruz. 180' de 30 dk kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder