Sütlü Tatlılar


                                                                 Krem Karamel
Krem Karamel

     Havalar ısındı, sütlü tatlılara merhaba...:)
Malzemeler: 1 lt (5 su bardağı) süt
                    1 su bardağı şeker
                    3 yumurta
                    2 fincan mısır nişastası
                    1 paket vanilya

Üzeri için: 7-8 yemek kaşığı şeker

Yapılışı: Malzemeleri bir tencereye koyuyoruz. Kaynayana kadar telle karıştırarak pişiriyoruz.küçük kaselere  üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde koyuyoruz.
           Teflon tencerede 7-8 yemek kaşığı şekeri eriyene kadar kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Kaselerdeki muhallebimizin üzerine bir kaşık yardımıyla eşit olarak erittiğimiz şekeri paylaştırıyoruz.1 gün buzdolabında bekletip bir tabağa ters çevirip servis ediyoruz. Afiyet olsun...


                                                                 Fincanda Muhallebi
Fincanda Muhallebi
                  Bugün sizi çok güzel ve çok hafif bir lezzetle tanıştırmak istiyorum. Adı: Fincanda Muhallebi :)
                 
                  Malzemeler:
                  
                 1 lt süt ( 5 su bardağı)
                 Dolu dolu 5 yemek k. un
                 1 paket vanilya veya damla sakızlı vanilya ( hatta aktarlardan alabileceğiniz yemek için kullanılan muz aroması var ondan pişerken 3 damla damlatırsanız çok çok lezzetli oluyor.. Tavsiye ederim )
                 Limon ya da portakal kabuğu rendesi
                 1 su bardağı şeker

                 Üzeri için: Hindistan cevizi ya da şekerleme süsleri ya da fındık parçacıkları

                 Yapılışı:

                 Malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz. Fincanları suda ıslatıyoruz. Muhallebiyi sıcakken fincanlara paylaştırıyoruz. Soğuduktan sonra bir gece buzdolabında bekletiyoruz. Servis ederken ters çevirip Hindistan cevizine batırıyoruz.
                   Afiyet olsun...



                                          Kaz Yumurtası Tatlısı
  Bugün çok güzel ve değişik bir tatlıyla günümüzü renklendirelim.. Misafirleriniz bayılacak...4 aşamalı bir tatlı bu yapımı kolay, yemesi de insanda mutluluk uyandırıyor.. Tarifini annemden aldığım güzel bir lezzet..'  Kaz yumurtası Tatlısı'
          
                    Malzemeler:

           6 çay bardağı süt                             Bunlar ayrı bir tencerede,
           1,5 çay bardağı şeker                
           1 çay bardağı buğday nişastası
           ......................................................

           6 çay bardağı portakal suyu (mandalina da olabilir)  
           1 portakal kabuğu rendesi                                         
           1,5 çay bardağı şeker                                                  
           1 çay bardağı nişasta                                                 
                  .........................................................................................

                    Bunlar da ayrı bir tencerede..

              Yapılışı:

              İki tarif de ayrı tencerelerde, aynı anda pişirilir. yuvarlak bir kabı sudan gerip önce beyaz muhallebiyi döküyoruz. Portakallı muhallebiyi de beyaz muhallebinin ortasına tahta kaşığın sapıyla yuvarlak halkalar çizerek döküyoruz. şöyle olacak...


kaz yumurtası 1
Soğuyunca ters çeviriyoruz...Şöyle olacak;

kaz yumurtası 2

Üzerini Hindistan cevizi kaplıyoruz....
kaz yumurtası 3
                                                                     kaz yumurtası 4

Afiyet olsun....



Sütlü İrmik Tatlısı
Sütlü İrmik Tatlısı

           Sütlü İrmik Tatlısı, kek kalıbında olunca görsel bir şölene dönüştü.. Canım arkadaşım Hülya'dan aldım tarifi...Çok hafif bir tatlı deneyin mutlaka..
        Malzemeler:  1 lt süt
                            1 su bardağı irmik
                             7 yemek kaşığı şeker
                             1 vanilya (damla sakızlı vanilya da olabilir)
                            1 limon kabuğu rendesi
                            1 tatlı kaşığı tereyağı
                             tarçın
         Yapılışı: Malzemelerin hepsini (tereyağ hariç) bir tencereye döküp tencereyi ocağa alıyoruz. Kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Kaynayınca tereyağı ekliyoruz. Tereyağ eriyince ocağın altını kapatıyoruz. Kek kalıbımızı biraz ıslatıp suyunu döküyoruz ve malzemeyi kalıba döküyoruz. Buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz ve ters çevirip servis yapıyoruz. Afiyet olsun... :) Üzerini tarçınla süslemeyi unutmayalım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder