Pratik Lezzetler


                                                        Bazlama Ekmeğinden Pizza
Bazlama Ekmeğinden Pizza

Çok pratik ve lezzetli bu tarifi kesinlikle deneyin :)
        Malzemeler: 1 bazlama
                           1 y.k salça, 1 çay kaşığı kekik, biraz su (sos İçin)
                            Üzerini süslemek için, sucuk, sosis, salam, mısır,dil peyniri, kaşar (ya da evinizde hangi malzemeleriniz varsa)

       Yapılışı: Bazlamayı ortadan ikiye ayırıyoruz.2 yuvarlak parça elde ediyoruz. Üzerine salçalı kekikli sulu karışımdan sürüyoruz.ve üzerine de diğer malzemeleri koyup 225 derecede 15-20 dk fırının üst rafında pişiriyoruz. afiyet olsun... :)





Pratik Pizza

Pazar günü güzel bir ikindi çayıyla çok da güzel lezzet gider.. Hem pratik hem hesaplı :)

Malzemeler: biraz sucuk
                       biraz kaşar peyniri
                       biraz beyaz peynir
                       dereotu
                       2 yumurta
                      tere yağ
                      çavdar ekmeği

Yapılışı: Dilimlenmiş çavdar ekmeği üzerine biraz tere yağ sürüyoruz ardından  malzemeleri de bir kapta karıştırıp ekmeklerin üzerlerine sürüyoruz. 200' fırında 15- 20 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun...

Tavada Lahana Böreği

Tavada Lahana Böreği

        Lahana dolması saramıyorum diye üzülmeyin.. Lahana dolmasını teflon tavada   yapacağız.. kesip kesip börek gibi yiyeceğiz, lezzet aynı lezzet :)

        Malzemeler: 6 adet haşlanmış lahana yaprağı
                              1 çay bardağı bulgur
                              1 çay bardağı pirinç
                              1 kuru soğan
                              biraz zeytinyağı
                              1 yemek kaşığı salça
                               baharatlar (tuz, Karabiber, nane)
                               1 su bardağı su

       Yapılışı: Yağda küp küp yemeklik doğradığımız soğanları biraz öldürüyoruz, salçayı ekliyoruz, iyice karıştırdıktan sonra yıkadığımız bulgurla pirinci ekleyip biraz kavuruyoruz. Baharatları ekliyoruz.1 su bardağı su koyup iyice pişince altını kapatıyoruz. sonra teflon tavaya önce haşlanmış lahananın 3 parçasını güzelce seriyoruz, büyük gelen yerleri dışarı sarkıtıyoruz. sonra pişen iç harcımızdan içine koyuyoruz. diğer 3 parça lahanamızı da onun üstüne seriyoruz, dışarda kalan lahanaları da onun üzerine seriyoruz. Tavada kızarana kadar alt çeviriyoruz.. Veee hazııııırr...
Afiyet olsun...





Kaşarlı Mantar
Kaşarlı Mantar
Çok pratik ve çok hızlı yapabileceğiniz bir lezzet..

Malzemeler: Kültür mantarının şapkaları :) (fotoğrafta görüldüğü gibi)
                      Biraz kaşar
                      Biraz tereyağı
                      Tuz
Yapılışı: Mantarların Şapka kısımlarını iyice yıkıyoruz. Teflon tavaya diziyoruz. Mantarlarının içine biraz tuz, biraz tereyağı, biraz kaşar (fotoğrafta görüldüğü gibi) koyuyoruz. Tavanın ağzını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.. Afiyet olsun..
                     

Mantar Salatası
Mantar Salatası


Mantar Salatası için; 1 tabaklı kültür mantarı
                                     2 sarımsak
                                     1 y. k zeytinyağı
                                     biraz nane
                                     biraz pul biber
                                     bir küçük kase yoğurt

Yapılışı: Mantarları iyice yıkadıktan sonra küçük küçük doğruyoruz. Bir tencereye koyuyoruz. Üzerine yarım su bardağı su koyuyoruz ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt yapıyoruz. süslemesi için de nane, zeytinyağı ve pul biber kullanıyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder