Bazlama Ekmeğinden Pizza
Bazlama Ekmeğinden Pizza |
Çok pratik ve lezzetli bu tarifi kesinlikle deneyin :)
Malzemeler: 1 bazlama
1 y.k salça, 1 çay kaşığı kekik, biraz su (sos İçin)
Üzerini süslemek için, sucuk, sosis, salam, mısır,dil peyniri, kaşar (ya da evinizde hangi malzemeleriniz varsa)
Yapılışı: Bazlamayı ortadan ikiye ayırıyoruz.2 yuvarlak parça elde ediyoruz. Üzerine salçalı kekikli sulu karışımdan sürüyoruz.ve üzerine de diğer malzemeleri koyup 225 derecede 15-20 dk fırının üst rafında pişiriyoruz. afiyet olsun... :)
Pratik Pizza
|
Pazar günü güzel bir ikindi çayıyla çok da güzel lezzet gider.. Hem pratik hem hesaplı :)
Malzemeler: biraz sucuk
biraz kaşar peyniri
biraz beyaz peynir
dereotu
2 yumurta
tere yağ
çavdar ekmeği
Yapılışı: Dilimlenmiş çavdar ekmeği üzerine biraz tere yağ sürüyoruz ardından malzemeleri de bir kapta karıştırıp ekmeklerin üzerlerine sürüyoruz. 200' fırında 15- 20 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun...
Tavada Lahana Böreği
Tavada Lahana Böreği
|
Lahana dolması saramıyorum diye üzülmeyin.. Lahana dolmasını teflon tavada yapacağız.. kesip kesip börek gibi yiyeceğiz, lezzet aynı lezzet :)
Malzemeler: 6 adet haşlanmış lahana yaprağı
1 çay bardağı bulgur
1 çay bardağı pirinç
1 kuru soğan
biraz zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
baharatlar (tuz, Karabiber, nane)
1 su bardağı su
Yapılışı: Yağda küp küp yemeklik doğradığımız soğanları biraz öldürüyoruz, salçayı ekliyoruz, iyice karıştırdıktan sonra yıkadığımız bulgurla pirinci ekleyip biraz kavuruyoruz. Baharatları ekliyoruz.1 su bardağı su koyup iyice pişince altını kapatıyoruz. sonra teflon tavaya önce haşlanmış lahananın 3 parçasını güzelce seriyoruz, büyük gelen yerleri dışarı sarkıtıyoruz. sonra pişen iç harcımızdan içine koyuyoruz. diğer 3 parça lahanamızı da onun üstüne seriyoruz, dışarda kalan lahanaları da onun üzerine seriyoruz. Tavada kızarana kadar alt çeviriyoruz.. Veee hazııııırr...
Afiyet olsun...
Kaşarlı Mantar
Kaşarlı Mantar
|
Çok pratik ve çok hızlı yapabileceğiniz bir lezzet..
Malzemeler: Kültür mantarının şapkaları :) (fotoğrafta görüldüğü gibi)
Biraz kaşar
Biraz tereyağı
Tuz
Yapılışı: Mantarların Şapka kısımlarını iyice yıkıyoruz. Teflon tavaya diziyoruz. Mantarlarının içine biraz tuz, biraz tereyağı, biraz kaşar (fotoğrafta görüldüğü gibi) koyuyoruz. Tavanın ağzını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.. Afiyet olsun..
Mantar Salatası
|
Mantar Salatası için; 1 tabaklı kültür mantarı
2 sarımsak
1 y. k zeytinyağı
biraz nane
biraz pul biber
bir küçük kase yoğurt
Yapılışı: Mantarları iyice yıkadıktan sonra küçük küçük doğruyoruz. Bir tencereye koyuyoruz. Üzerine yarım su bardağı su koyuyoruz ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt yapıyoruz. süslemesi için de nane, zeytinyağı ve pul biber kullanıyoruz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder