 |
Haşhaşlı Çörek |
Bir Oktay Usta tarifidir. Denenmiştir, tavsiye edilir :)
Malzemeler:1 kuru maya (asıl tarifte yaş maya kullanılmıştı)
yarım çay bardağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı şaşığı toz şeker
4 su bardağı un
aldığı kadar su
İçi için; 250 gr çekilmiş haşhaş, 1.5 su bardağı çekilmiş ceviz, 2 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için ; 2 yumurta sarısı
Yapılışı: Ilık suda mayayı eritip içine hamur için malzemeleri ekleyip kulak memesi kıvamında hamur yoğuruyoruz. 30 dk dinlendirip 10 bezeye ayırıyoruz. Hamuru lahmacun büyüklüğünde açıp üzerine haşhaşlı karışımdan sürüyoruz. Bütün bezeleri aynen böyle üst üste koyup hamuru kare şeklinde kesiyoruz. 2 parmak eninde kesiyoruz. iki taraftan farklı taraflara buruyoruz. Tepsiye yuvarlak yerleştiriyoruz.200 derecede 20 dk fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun..
 |
Kek Kalıbında Kıymalı Çiçek Poğaça |
Bu tarif blogdaki poğaça tarifiyle aynı. Kek kalıbı ise küçük boy 22 cm olan kek kalıbı kullandım. Tarifi de ona göre veriyorum gerekirse siz çoğaltın..
Malzemeler: 1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı su
yarım su bardağı sıvıyağ
1 kuru maya
un, 1 çay kaşığı tuz
iç malzemesi için: 150 gr kavrulmuş kıyma, 1 kuru soğan, biraz sıvı yağ, tuz, karabiber, kimyon, pul biber.
Üzeri için: susam ,çörek otu, ay çekirdeği içi, 1 yumurta sarısı
Yapılışı: Önce iç malzemesini hazırlarsanız daha iyi olur. Yağda kuru soğanı ince ince doğrayıp üzerine kıymayı atıyoruz iyice kavuruyoruz. Baharatları da ekleyip soğanlar ölünce altını kapatalım bir köşede dursun.
Hamurumuz için; ılık sütün içine mayayı iyice yediriyoruz. Ardında diğer malzemeleri ekleyip yumuşak elimize yapışan bir hamur olacak.1 saat dinlendiriyoruz. Kek kalıbını yağlıyoruz. Hamuru elma büyüklüğünde çiçek ekmek gibi kalıba alıyoruz.185' derecede 35 dk kadar pişecek fırının alt katında pişirin ki içi hamur olmasın.. Afiyet olsun..
Peynirli Poğaça
 |
Peynirli Poğaça |
Chefleziz in tarifiyle... Çok lezzetli bir poğaça... Hafta sonunuz güzel geçsin...
Malzemeler: 1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı erimiş tereyağı
1 yumurta
3,5 su bardağı un
1 kuru (instant maya)
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzeme: beyaz peynir, 2 büyük sivri biber, 1 domates
Üzeri için: 2 yemek kaşığı pekmez, 2 yemek kaşığı su, susam
Yapılışı: Sütü ılıttıktan sonra bütün malzemeleri geniş bir kaba alıp iyice yoğuruyoruz. Hamur biraz yumuşak olacak. Unu yavaş yavaş ekleyin. Yarım saat ağzı kapalı hamuru dinlendiriyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp elimizle açıyoruz. İç malzemeyi koyuyoruz. Ağzı yukarı gelecek şekilde kapatıyoruz. Üst kısmını sulandırılmış pekmeze batırıp sonra susama batırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 ' de 30 dk kadar pişiriyoruz.
 |
Kuzen Burcu'nu Poğçası |
Bu pazar kahvaltıda kuzenlerdeydik.. Bu poğaçanın tarifini de hemen sizle paylaşmak istedim...
Lezzetli mi lezzetli bir poğaça tarifi Kesinlikle denemelisiniz.. Çok kolay :)
Malzemeler: 2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
3 kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzerine 1 yumurta sarısı
Çörekotu
Yapılışı: Malzemeleri karıştırıp yuvarlak yuvarlak yapıyoruz. 200' fırında 15-20 dk pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder