Etli Bulgur Pilavı |
Malzemeler: 1 su bardağı pilavlık bulgur
birkaç parça haşlanmış et
1 bardak et suyu
1,5 bardak su
2 domates
2 köy biberi
1 kuru soğan
1 y. k. salça
tuz, baharatlar
2 y. k. zeytin yağı
Yapılışı: Etler haşlandıktan sonra elimizle küçük parçalara ayırıyoruz. et suyunu da dökmüyoruz bize lazım... (ben kalan et sularını buz torbalarına koyup buzlukta saklıyorum, İşime yaradıkça küçük yuvarlak buz et kalıplarımdan alıp kullanıyorum. ) Yanmaz ya da seramik tavaya yağı koyuyoruz küçük doğradığımız soğanları ve biberleri atıyoruz. Biraz kavuruyoruz eğer suyunu çekerse biraz su ekleyebilirsiniz. sonra domatesleri doğruyoruz ve salçayı da ekliyoruz. Karıştırarak pişiriyoruz. Bulguru ve etleri de ekliyoruz sonra tuzu ve baharatı. Karıştırıyoruz tekrar. et suyunu ve suyu da ekleyip önce orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirdikten sonra altını kısıyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder