28 Ağustos 2014 Perşembe

Etli Bulgur Pilavı

Etli Bulgur Pilavı

        Çocuklarınız için çok besleyici bir pilav...

  Malzemeler: 1 su bardağı  pilavlık bulgur
                      birkaç parça  haşlanmış et
                      1 bardak et suyu
                      1,5 bardak su
                      2 domates
                      2 köy biberi
                      1 kuru soğan
                      1 y. k. salça
                      tuz, baharatlar
                       2 y. k. zeytin yağı

Yapılışı: Etler haşlandıktan sonra elimizle küçük parçalara ayırıyoruz. et suyunu da dökmüyoruz bize lazım... (ben kalan et sularını buz torbalarına koyup buzlukta saklıyorum,  İşime yaradıkça küçük yuvarlak buz et kalıplarımdan alıp kullanıyorum. ) Yanmaz ya da seramik tavaya  yağı koyuyoruz küçük doğradığımız soğanları ve biberleri atıyoruz. Biraz  kavuruyoruz  eğer suyunu çekerse biraz su ekleyebilirsiniz. sonra domatesleri doğruyoruz ve salçayı da ekliyoruz. Karıştırarak pişiriyoruz. Bulguru ve etleri de ekliyoruz sonra tuzu ve baharatı. Karıştırıyoruz tekrar. et suyunu ve suyu da ekleyip önce orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirdikten sonra altını kısıyoruz  ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder