Dondurma Sevenlere Yaş Pasta |
Pandispanyaiçin;
5 yumurta
1 çimdik tuz
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 limonun rendesi
yarım çay bardağı sıcak su
1 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
4 y.k. şeker
1 yumurtanın sarısı
vanilya
2 y.k. nişasta
1 y.k. tereyağ
çikolata parçaları
Üzeri için: 1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
1 paket kakao (3 y.k.)
80 gr frambuazlı çikolatayı eriyip döküyoruz.
Not: kakaolu krem şanti de kullanabilirsiniz. Hazır pasta kaplama kreması kullanabilirsiniz.
Yapılışı: Pandispanya için, yumurtanın sarısını şekerle çırpıyoruz içine sıcak suyu ekleyip şekerler eriyinceye kadar iyice çırpıyoruz. Başka bir kapta yumurtanın beyazını bir çimdik tuzla koyu bir kıvam alana kadar iyice çırpıyoruz.Sarıları beyaza yavaşça ekliyoruz artık spatula ile havasını söndürmeden alt üst ederek karıştırıyoruz.Diğer malzemeleri de yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz.22 cm kelepçeli kek kalıbının altına fırın kağıdı seriyoruz. onun üzerine karışımı boşaltıp 180 derecede 30-35 dk kadar pişiriyoruz.
İç kreması için nişastayı biraz suda inceltiyoruz. Bir tencerede malzemeleri karıştırarak pişiriyoruz.En son tereyağını ekliyoruz. Krema soğuyunca, kek de soğuyunca pastayı 2'ye 3'e bölüp içine krema üzerine parça çikolatalı koyuyoruz. En üste de kremayı 3 malzemesiyle karıştırarak koyu bir kıvam alınca pastamızı süslüyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder