İçi Kakaolu Çikolatalı Dışı Orman Meyveli Kremalı Yaş Pasta |
Bu tarif diğer kakaolu pastamla aynı; yalnız üzerine orman meyveli krem şanti ve sade krem şanti kullandım..
Pandispanya İçin Malzemeler:
5 yumurta
1 çimdik tuz
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 limonun rendesi
1 küçük paket kakao (3 y.k.)
yarım çay bardağı sıcak su
1 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
İç kreması: 2 su bardağı süt
4 y.k. şeker
1 yumurtanın sarısı
vanilya
2 y.k. nişasta
1 y.k. tereyağ
çikolata parçaları
Üzeri için: 2 su bardağı süt
1 paket sade krem şanti
1 paket orman meyveli krem şanti
Yapılışı: Pandispanya için, yumurtanın sarısını şekerle çırpıyoruz içine sıcak suyu ekleyip şekerler eriyinceye kadar iyice çırpıyoruz. Başka bir kapta yumurtanın beyazını bir çimdik tuzla koyu bir kıvam alana kadar iyice çırpıyoruz.Sarıları beyaza yavaşça ekliyoruz artık spatula ile havasını söndürmeden alt üst ederek karıştırıyoruz.Diğer malzemeleri de yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz.18 cm kelepçeli kek kalıbının altına fırın kağıdı seriyoruz. onun üzerine karışımı boşaltıp 180 derecede 25 dk kadar pişiriyoruz.ben iki kerede yaptım.
İç kreması için nişastayı biraz suda inceltiyoruz. Bir tencerede malzemeleri karıştırarak pişiriyoruz.En son tereyağını ekliyoruz. Krema soğuyunca, kek de soğuyunca pastayı 2'ye 3'e bölüp sütle keki ıslatıyoruz, içine krema, üzerine parça çikolatalı koyuyoruz. En üste de kremayı 3 malzemesiyle karıştırarak koyu bir kıvam alınca pastamızı süslüyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder