8 Temmuz 2015 Çarşamba

Kozalak Mantı


Kozalak Mantı

  Kozalak mantıyı yapmayanı dövüyorlarmış :)Görüntüsü süper değil mi? Hem pratik hem mantı :)
     
    Malzemeler: 3 yufka
                         250 gr kıyma
                         2 domates
                         1 biber
                         1 kuru soğan
                          2 diş sarımsak
                          biraz zeytinyağ
                          salça
                          sarımsaklı yoğurt
                          kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı: Yufkaları üst üste koyup 16 üçgen parçaya kesiyoruz.Pipet yardımıyla içi boş sarıyoruz ucunu ıslatıp yapıştırıyoruz. Sıvıyağda kızartıyoruz.
        Bir tencerede kıymayı kavurup küçük parçalara kestiğimiz soğan, domates,biber sarımsak,salça ekleyip hepsi pişene kadar azar azar su koyup pişiriyoruz.Baharatlarını da ekliyoruz.  Kızarttığımız yufkaların üstüne sarımsaklı yoğurt döküp harcımızı da onun üstüne koyup servis ediyoruz.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder