Kozalak Mantı |
Malzemeler: 3 yufka
250 gr kıyma
2 domates
1 biber
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
biraz zeytinyağ
salça
sarımsaklı yoğurt
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı: Yufkaları üst üste koyup 16 üçgen parçaya kesiyoruz.Pipet yardımıyla içi boş sarıyoruz ucunu ıslatıp yapıştırıyoruz. Sıvıyağda kızartıyoruz.
Bir tencerede kıymayı kavurup küçük parçalara kestiğimiz soğan, domates,biber sarımsak,salça ekleyip hepsi pişene kadar azar azar su koyup pişiriyoruz.Baharatlarını da ekliyoruz. Kızarttığımız yufkaların üstüne sarımsaklı yoğurt döküp harcımızı da onun üstüne koyup servis ediyoruz.. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder